Παρασκευή 19 Απρίλιος 2024, 19:34
Πολιτική

Εκλογές στις 21 Μαΐου ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης – Έχει ήδη ενημερωθεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Εκλογές στις 21 Μαΐου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι δεύτερες κάλπες όπως είπε θα γίνουν τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου αν χρειαστεί. Η ανακοίνωση έγινε στο υπουργικό συμβούλιο και σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη ενημερωθεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. 

«Θα γίνουν την Κυριακή 21 Μαΐου και αν χρειαστούν επαναληπτικές εκλογές θα γίνουν το αργότερο στις αρχές Ιουλίου», είπε χαρακτηριστικά.

«Η σημερινή συνεδρίαση συμπληρώνει έναν κύκλο 50 τακτικών συνεδριάσεων του υπουργικού συμβουλίου και αποτυπώνεται σε 432 νόμους», τόνισε ο πρωθυπουργός ξεκινώντας την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε αναφορά στους νόμους που έχουν ψηφιστεί και είπε ότι πρόκειται για πρωτοβουλίες που αναλήφθηκαν εν μέσω αλλεπάλληλων κρίσεων όπως η ενεργειακή κρίση, η πανδημία και ο πόλεμος στην Ουκρανία. Η πολιτεία έχει χτίσει υψηλά αναχώματα είπε και πρόσθεσε ότι οι ενισχύσεις ειδικά απέναντι στην ακρίβεια θα συνεχιστούν όσο χρειαστεί.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα Τέμπη μιλώντας για ανεύθυνες συμπεριφορές και η ανατροπή όλων αυτών καθίστανται απαραίτητες.

Σε άλλο σημείο της εισήγησής του ο πρωθυπουργός είπε: «Η δουλειά μας συνεχίζεται. Από αυτή δεν έλειψαν λάθη είμαστε εδώ για να τα διορθώνουμε. Προχωράμε μπροστά αλλάζοντας την Ελλάδα πιο ασυμβίβαστα και πιο τολμηρά. Η συνέπεια λόγων και πράξεων χτίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών. Παρά τις μεγάλες δυσκολίες τηρήσαμε όλες τις προεκλογικές δεσμεύσεις, μειώσαμε φόρους και εισφορές, στηρίζουμε το διαθέσιμο εισόδημα, έχουμε δημιουργήσει 300,000 νέες θέσεις εργασίας, έχουμε ενισχύσει την υγεία και την παιδεία. Η εθνική μας άμυνα έχει θωρακιστεί, θυμίζουμε την κατάσταση που ήρθαμε στα πράγματα τον Ιούλιο του 2019.

Το επόμενο στοίχημα καλύτεροι μισθοί και καλύτερη αξιολόγηση. Θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε τις επόμενες εβδομάδες : εξακολουθούμε να υπηρετούμε την αποστολή μας ως υπουργοί όλων των Ελλήνων – θα πρέπει να παρουσιάζουμε το έργο μας με πειθώ αλλά χωρίς υπερβολές και μη ακυρώνοντας την προσπάθεια που έχουμε πετύχει. Έχουμε ένα συνεχές χρέος να αποκαλύπτουμε την παγίδα της ακυβερνησίας της απλής αναλογικής, εξηγώντας ότι η πρώτη κάλπη δείχνει ποιος θα κυβερνήσει και η δεύτερη πως θα κυβερνήσει. Σε έναν ασταθή κόσμο η χώρα χρειάζεται ισχυρή ηγεσία. Η απλή αναλογική συχνά οδηγεί σε ακυβερνησία. Πχ στην Βουλγαρία σε δυο χρόνια πάνε σε πέμπτες εκλογές. Αυτοδύναμη ΝΔ σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα για να διεκδικήσουμε καλύτερους μισθούς για όλους, καλύτερη υγεία. Στις εκλογές της 21ης Μαΐου θα κρίνουν οι πολίτες την ετοιμότητα στη διαχείριση κρίσεων και την ειλικρίνεια, την πολιτική ευαισθησία και τη διαρκή προσπάθεια. Έτσι ο λαός θα αποφασίσει και είμαι σίγουρος ότι θα αποφασίσει σωστά.

Δείτε την εισήγηση του πρωθυπουργού 

πηγή: newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News