Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024, 22:11
Πολιτική

Εκλογές 2023 – Τσίπρας: «Όλοι μαζί ενάντια στην απειλή μίας ηγεμονικής και αλαζονικής κυβέρνησης Μητσοτάκη» ο νέος στόχος

Με ενωτική διάθεση θα προσέλθουν σύμφωνα με πληροφορίες τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη μεθαυριανή (25.05.2023) συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που θα γίνει στο ξενοδοχείο «Athenaeum InterContinental Athens Hotel» (Λεωφόρος Συγγρού 89-93).

Εκεί αναμένεται να γίνει μία πρώτη αποτίμηση για το τι έφταιξε και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπέστη τέτοια μεγάλη ήττα αλλά και θα αναζητηθεί το νέο αφήγημα με το οποίο θα σταθούν απέναντι στην κυβέρνηση αλλά και στο ΠΑΣΟΚ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναδεικνύουν την δήλωση του  Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος είπε ότι η ΝΔ στοχεύει στους 180 βουλευτές προκειμένου να προχωρήσει ανενόχλητη στις αλλαγές που θέλει να κάνει στο Σύνταγμα.

«Η δήλωση αυτή είναι χαρακτηριστική των κινδύνων που κρύβονται πίσω από την τόσο μεγάλη αυτοδυναμία», λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκλογές 2023 – ΣΥΡΙΖΑ: Τι θα πει ο Αλέξης Τσίπρας

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται στη μεθαυριανή του ομιλία να κάνει την αυτοκριτική του και να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι όχι μόνο στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στα στελέχη του κόμματός του, επισημαίνοντας ότι «το αποτέλεσμα ήταν ένα οδυνηρό σοκ, απρόσμενο, και πιστεύω πως είναι οδυνηρό και για την κοινωνία, γιατί διαμορφώνονται συσχετισμοί που εάν επαναληφθούν στις δεύτερες εκλογές θα δημιουργήσουν συνθήκες ασφυκτικές για τη δημοκρατία».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει να εμψυχώσει τα στελέχη του κόμματός του, λέγοντας ότι «με τις πληγές της κοινωνίας θα ασχοληθούμε», σημειώνοντας ότι «οι πληγές για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένες, δεν έχουμε, όμως, άλλη επιλογή απ’ το να σταθούμε στα πόδια στα μας».

Θα επαναλάβει ότι «οι νίκες έχουν πολλούς πατεράδες, αλλά οι ήττες έχουν πάντα έναν», προσθέτοντας ότι αναλαμβάνει προσωπικά ακέραια την ευθύνη.

Μεγάλο κομμάτι θα αφιερώσει στους ψηφοφόρους, ζητώντας συγγνώμη «από τους ανθρώπους που πληγώσαμε, τους εκατοντάδες χιλιάδες φίλους, μαχητές, αγωνιστές και ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ».

Θα προσθέσει, μάλιστα, ότι «θα δώσουμε μαζί τη νέα αυτή μάχη, όρθιοι με στόχο τη μεγάλη εικόνα, να μην έχουμε μια παντοδύναμη, ανεξέλεγκτη, ηγεμονική και αλαζονική κυβέρνηση -αυτό είναι κακό για τη δημοκρατία και τη χώρα- αλλά και να παραμείνει η Αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ, βασικός κορμός και εκφραστής των λαϊκών αγώνων και των διεκδικήσεων».

πηγή: www.newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News