Παρασκευή 19 Απρίλιος 2024, 10:06
Ευ Ζην

Εκδρομή στην Παύλιανη: Δες γιατί το χωριό βρίσκεται ψηλά στις ταξιδιωτικές λίστες

Παύλιανη. Βρίσκεται στην καρδιά της ορεινής Φθιώτιδας, εκεί όπου ξεκινά ο υπέροχος Εθνικός Δρυμός της Οίτης, τον τόπο των μαγισσών, και τα τελευταία χρόνια θέλγει ολοένα και περισσότερους επισκέπτες χάρις στο ευφάνταστο και ευρηματικό πάρκο αναψυχής που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα σε Άνω και Κάτω Παύλιανη.

Γραφική και «γενναιόδωρη» σε πράσινο -και πιο από όλα σε έλατα- αλλά και με ωραία μονοπάτια, χαρίζει την επιλογή στους επισκέπτες να μείνουν αν το επιθυμούν σε προσεγμένες φάρμες.

Η Παύλιανη, απέχει λιγότερο από τρεις ώρες από την πρωτεύουσα -207 χιλιόμετρα- και παντρεύει ένα προσεγμένο και έντονα καλλιτεχνικό τοπίο με το έντονο πράσινο.

Είναι χτισμένη στις νοτιοανατολικές πλαγιές της Οίτης σε υψόμετρο 1.040 μέτρων. Μία θεωρία για την ονομασία του χωριού αναφέρει ότι το όνομά της το οφείλει στους πρώτους της κατοίκους, οι οποίοι πίστεψαν στα διδάγματα του Αποστόλου Παύλου.

Σύμφωνα με την πιο πιθανή εκδοχή όμως, η ονομασία οφείλεται σε σλαβική ονομασία. Αρχικά το χωριό ήταν χτισμένο σε μια τοποθεσία με χαμηλότερο υψόμετρο, εκεί περίπου όπου τώρα βρίσκεται το χωριό Οίτη.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv

πηγή: www.newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News