Παρασκευή 29 Μάρτιος 2024, 17:50
Ελλάδα

«Εγκέφαλος» απαγωγής δημοσιογράφου και αδίστακτος κακοποιός οι ληστές που «χτυπούσαν» περίπτερα και βενζινάδικα στην Αττική

Ο «εγκέφαλος» απαγωγής γνωστού δημοσιογράφου αλλά κι ένας αδίστακτος κακοποιός είναι οι ληστές που «χτυπούσαν» περίπτερα και βενζινάδικα στην Αττική.

Οι άνδρες της Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής κατάφεραν μετά από εμπεριστατωμένες έρευνες να φτάσουν στα ίχνη της της σκληρής συμμορίας που ρήμαξε πάνω από 10 περίπτερα και βενζινάδικα και να περάσουν χειροπέδες στα δύο μέλη της.

Ειδικότερα, πρόκειται για έναν 49χρονο κι ένας 57χρονο, οι οποίοι μέσα σε διάστημα 34 ημερών είχαν πραγματοποιήσει 11 ένοπλες ληστείες και, όπως αποδείχτηκε, είναι και οι δύο τους σεσημασμένοι. Ο 49χρονος, είχε συμμετάσχει στο παρελθόν με βαρύ οπλισμό (καραμπίνα, Kalashnikov, χειροβομβίδες κτλ.) σε πληθώρα ληστειών στην περιοχή της Βοιωτίας.

Όσον αφορά τώρα τον 57χρονο Αλβανό, που εκτελούσε κυρίως χρέη οδηγού στις ληστείες, το 2011 είχε πρωταγωνιστήσει σε μια υπόθεση που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Πρόκειται για το άτομο που είχε σχεδιάσει και είχε υλοποιήσει, μαζί με δύο ακόμα συνεργούς του, την απαγωγή γνωστού δημοσιογράφου και μετέπειτα επιχειρηματία. Ο Αλβανός και οι δύο Μολδαβοί είχαν αρπάξει τον 28χρονο τότε δημοσιογράφο από το διαμέρισμα του στο κέντρο της Αθήνας.

Οι απαγωγείς που είχαν πληροφορηθεί την οικονομική επιφάνεια του θύματος, καθώς είναι γόνος επιχειρηματικής οικογένειας, ζήτησαν από τους γονείς του το ποσό του 1 εκατομμυρίου ευρώ για να τον αφήσουν ελεύθερο. Μετά από 16 ημέρες κράτησης, ο δημοσιογράφος αφέθηκε ελεύθερος αφού οι γονείς του κατέβαλλαν τα λύτρα.

Οι δράστες κατάφερναν να διαφύγουν την σύλληψη για κάποιο χρονικό διάστημα, ωστόσο οι άνδρες της ΕΛ. ΑΣ εντόπισαν τον 46χρονο τότε ηθικό και φυσικό αυτουργό της απαγωγής και τον συνέλαβαν. Αρχικά, καταδικάστηκε σε 23χρονια φυλάκισης, ωστόσο μετά από παραμονή 7 ετών στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, αφέθηκε ελεύθερος. Γρήγορα όμως μπήκε και πάλι στο χώρο της παρανομίας, αυτή τη φορά πραγματοποιώντας ληστείες με τον 49χρονο ομοεθνή του.

Στη δράση της συμμορίας έβαλαν τέλος οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής.

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Αλειφέρης

πηγή: www.newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News