Παρασκευή 29 Μάρτιος 2024, 15:14
Auto-Moto

«Έφαγε» πρόστιμο €121.000 για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας

Η Φινλανδία έχει ένα ιδιαίτερο σύστημα ποινών για τις παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. και τα πρόστιμα εξάγονται με βάση τα εισοδήματα του παραβάτη. Σε μια από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις αυτού, το περασμένο Σαββατοκύριακο στην φάκα του νόμου πιάστηκε ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της χώρας. 

Ο 77χρονος ιδρυτής της Wiklof Holdings, Anders Wiklof, οδηγούσε με την υπερβολική ταχύτητα των 82 km/h σε ζώνη με όριο 50 km/h, με αποτέλεσμα να του βεβαιωθεί πρόστιμο €121.000 αλλά και αφαίρεση του διπλώματός του για 10 ημέρες.

Speed Ticket Finland

Ο ίδιος δήλωσε πως λυπάται για το συγκεκριμένο γεγονός και πως ελπίζει τα χρήματα της παράβασής του να διατεθούν για το σύστημα της υγειονομικής περίθαλψης της σκανδιναβικής χώρας. 

Το αξιοσημείωτο όμως είναι πως ο συγκεκριμένος, έχει προσφέρει κι άλλα σημαντικά χρηματικά ποσά στα ταμεία του Φινλανδικού κράτους, αφού είχε πιαστεί και πάλι για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας το 2013, πληρώνοντας €95.000 αλλά και το 2018 για άλλες παραβάσεις του Κ.Ο.Κ είχε καταβάλλει επίσης το συνολικό ποσό των €95.000.

Για την ιστορία, σύμφωνα με το Guinness World Records, το μεγαλύτερο βεβαιωμένο πρόστιμο για υπερβολική ταχύτητα εκδόθηκε στην Ελβετία τον Ιανουάριο του 2010, όταν οδηγός μιας Ferrari Testarossa υποχρεώθηκε να πληρώσει €137.000.

Ανεπίσημα ωστόσο το μεγαλύτερο πρόστιμο υπερβολικής ταχύτητας βεβαιώθηκε σε 37χρονο Σουηδό, ο οποίος πιάστηκε να οδηγεί μια Mercedes-Benz SLS AMG με 290 km/h στην Ελβετία. 

Στην Ελβετία που είναι γνωστό πως δεν αστειεύονται με αυτά, διέρρευσαν φήμες πως ο συγκεκριμένος χρειάστηκε να καταβάλλει το αστρονομικό -για παράβαση- ποσό του $1 εκατομμυρίου… 

 


πηγή: drive.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News