Παρασκευή 29 Μάρτιος 2024, 9:18
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Δυτική Ελλάδα: Κοντά στα 44.000 άτομα ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας

Στο 6,6% στον συνολικό πληθυσμό της Δυτικής Ελλάδας αντιστοιχεί  ο αριθμός των δικαιούχων που είναι ωφελούμενοι του προγράμματος ΤΕΒΑ, ζουν δηλαδή κάτω από τα όρια της φτώχειας, με ελάχιστα εισοδήματα, χωρίς να έχουν πόρους.

Το ποσοστό αυτό, όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που δόθηκε, ο Νεκτάριος Φαρμάκης, είναι μεγάλο και δείχνει ότι ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού δεν τα βγάζει απλά δύσκολα, αλλά ουσιαστικά δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του .

Είναι ένα ποσοστό που με βάση τα κριτήρια που χρειάζεται να είναι κανείς δικαιούχος του συγκεκριμένου προγράμματος θεωρείται επί της ουσίας άπορος. Σε επίπεδο ατόμων ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων του προγράμματος ΤΕΒΑ φτάνει τους 44.614 και στις τρεις περιφερειακές ενότητες της Δυτικής Ελλάδας.

Πιο αναλυτικά στην Αιτωλοακαρνανία οι δικαιούχοι του προγράμματος είναι στους 16.300, στην Αχαΐα στους 15.900 και στην Ηλεία στους 12.300, νούμερα αρκετά μεγάλα που δείχνουν το μέγεθος της φτώχειας, της απορίας, αλλά και της ανεργίας που υπάρχει στην Περιφέρεια και ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη να υπάρξουν θέσεις εργασίας που θα δώσουν την δυνατότητα στα άτομα αυτά να βρουν ένα σταθερό εισόδημα και να ζήσουν καλύτερα.


πηγή: www.patrasevents.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News