Σάββατο 20 Απρίλιος 2024, 13:44
Ελλάδα

Δις ισόβια για το φονικό της Θήβας με δύο νεκρούς – Σκοτώθηκαν για μια πινακίδα εταιρείας σεκιούριτι

Μετά από 17 μήνες που κράτησαν οι ακροαματικές διαδικασίες με εντάσεις, διακοπές και αυστηρά μέτρα ασφαλείας από τις αστυνομικές αρχές, το μικτό ορκωτό κακουργιοδικείο Χαλκίδας επέβαλε ποινή φυλάκισης δις ισόβιας κάθειρξης στον πρώτο κατηγορούμενο…

Θυμίζουμε ότι το Δεκέμβριο του 2019 δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι δύο τραυματίστηκαν μετά τη φονική συμπλοκή στις Θεσπιές Βοιωτίας. Αφορμή ήταν μια πινακίδα εταιρείας σεκιούριτι που είχε τοποθετηθεί έξω από σχολείο. Ένα «πόστο» για το οποίο τσακώνονταν οι δύο εταιρείες σεκιούριτι…

Θύματα του αιματηρού περιστατικού ήταν πατέρας και γιος, ηλικίας 65 και 32 ετών, οι οποίοι έπεσαν νεκροί, ενώ τραυματίστηκαν ένας 33χρονος και ένας 52χρονος.

Η διαδικασία δυναμιτίστηκε όταν κάποια στιγμή στην αγόρευσή του ο δικηγόρος υπεράσπισης ενός εκ των κατηγορουμένων κύριος Κούγιας αναφέρθηκε στον ένα νεκρό προκαλώντας την οργή των συγγενών του σύμφωνα με το eviathema ενώ κάποια στιγμή ο κύριος Κούγιας ήρθε σε αντιπαράθεση και με τον Εισαγγελέα της έδρας για την πρότασή του για μη αναγνώριση ελαφρυντικών στους φερόμενους ως δράστες.

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν έντονα, με μεγάλο αριθμό αστυνομικών να βρίσκονται στα δικαστήρια ενώ οι  έλεγχοι σε δημοσιογράφους, συγγενείς και φίλους των δυο οικογενειών, ήταν διαρκείς και εξονυχιστικοί.

Ανακουφισμένοι από την απόφαση έδειξαν οι συγγενείς των ανθρώπων που έπεσαν θύματα της φονικής συμπλοκής, που εδώ και μήνες ζητούσαν δικαιοσύνη για τον άδικο χαμό των δυο ανθρώπων.

Ο δικηγόρος της πολιτικής αγωγής κύριος Mαυροειδής δήλωσε στο eviathema ότι επιβλήθηκε η ποινή δυο φορές ισόβια στον βασικό φερόμενο ως δράστη της υπόθεσης ενώ δεν θέλησε να σχολιάσει περαιτέρω την δικαστική απόφαση.

Σχετικά με τις εντάσεις και τους διαπληκτισμούς που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της δίκης ο κύριος Μαυροειδής είπε ότι σε τέτοιου είδους υποθέσεις είναι λογικό να δημιουργούνται εντάσεις όμως σε καμία περίπτωση δεν ξέφυγαν ποτέ από τα όρια της αξιοπρέπειας.

Ακούστε τι δήλωσε ο Δικηγόρος κύριος Mαυροειδής:

πηγή: www.newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News