Δευτέρα 27 Ιούνιος 2022, 21:29
Πολιτική

Δημοσκόπηση Marc: Προβληματισμός για την ακρίβεια – Τι περιόρισαν οι Έλληνες

Προβληματισμένοι εμφανίζονται οι πολίτες όσον αφορά στην ενεργειακή κρίση, αλλά και για τον πόλεμο στην Ουκρανία σύμφωνα με το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης του ΑΝΤ1.

Οι συνέπειες της ενεργειακής κρίσης, η αγορά αγαθών και η χρήση του αυτοκινήτου, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η Πανεπιστημιακή Αστυνομία φαίνεται πως είναι από τα θέματα που ανησυχούν τους πολίτες που έλαβαν μέρος στην δημοσκόπηση που διενέργησε η Marc. 

Σύμφωνα με την έρευνα, 6 στους 10 πολίτες από εκείνους που συμμετείχαν στην έρευνα, δε βλέπουν με αισιοδοξία το μέλλον και ανησυχούν για τα χειρότερα. 

Σχετικά με τον περιορισμό κατανάλωσης αγαθών, η έρευνα δείχνει πως σε διάφορα αγαθά όπως η ένδυση το 67,3% έχει περιορίσει την κατανάλωση, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στα είδη διατροφής ανέρχεται στο 57,6%. Το 54% έχει περιορίσει τη χρήση Ι.Χ. αυτοκινήτου ενώ το 53,4% την κατανάλωση ρεύματος.

Αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, το 47,6% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι θα συνεχίσει ως έχει, με το 23,6% να θεωρεί ότι θα κλιμακωθεί επικίνδυνα και το 23,3 να ελπίζει σε αποκλιμάκωση. 

Σχετικά με το ζήτημα της αστυνομίας στα Πανεπιστήμια, το 62,1% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ, και το 34% κατά, με τα μεγαλύτερα ποσοστά υποστηρικτών να βρίσκονται στην ηλικιακή ομάδα, 35 ετών και άνω, ενώ οι μικρότερες ηλικίες, 18-34 ετών, φαίνεται να είναι… σχεδόν διχασμένες για το μέτρο αυτό. 

Διαφοροποιήσεις σχετικά με την άποψη για την αστυνομία στα πανεπιστήμια υπάρχουν και ανάλογα με βάση την ψήφο στις προηγούμενες εκλογές.

πηγή: newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News