Τετάρτη 24 Απρίλιος 2024, 8:24
Culture

David Bowie σε κόμικ: O άνθρωπος που έπεσε στη γη

Η εμβληματική ερμηνεία του David Bowie στην ταινία «The Man Who Fell to Earth» του Nicolas Roeg πρόκειται να γίνει κόμικ βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Walter Tevis του 1963. Το βιβλίο επιστημονικής φαντασίας που πρόκειται να κυκλοφορήσει από την Titan Comics αργότερα φέτος, θα γραφτεί από τον Dan Watters (συγγραφέα του Cowboy Bebop), ενώ τα σκίτσα θα αναλάβει ο Dev Pramanik, που είναι γνωστός από το κόμικ Titan’s Dune: House Atreides. Όπως και στην καλτ κλασική ταινία του 1976, το νέο βιβλίο θα αφηγηθεί την ιστορία του Thomas Jerome Newton, ενός εξωγήινου που φτάνει στη Γη σε μια απεγνωσμένη αναζήτηση νερού, το οποίο χρειάζεται ο πλανήτης του για επιβίωση. Καθώς αποκτά φήμη και πλουτίζει, επινοώντας έναν τρόπο να μεταφέρει νερό πίσω στον πλανήτη του, τελικά καταλήγει να αποτελεί απειλή για την κυβέρνηση των ΗΠΑ, ενώ έχει να αντιμετωπίσει τον αυξημένο έλεγχο από τον Τύπο, αλλά και μια αντίπαλη εταιρεία.

«Το «The Man Who Fell to Earth» είναι μια αριστουργηματική ταινία που έχει πολλά να πει για την ανθρωπότητα, για τη Γη και πολλά άλλα», αναφέρει ο Watters σε μια δήλωσή του στο Entertainment Weekly. «Υπάρχουν ιδέες στην ταινία, σχετικά με την κλιματική κρίση και την απληστία, που είναι πιο επίκαιρες τώρα από ό,τι ήταν όταν ο Nicolas Roeg ξεκίνησε να την κάνει. Και τώρα είμαστε εδώ».

. Η Titan Comics μοιράστηκε κάποιο υλικό από τη μεταφορά του «The Man Who Fell to Earth», ενώ ολοκληρωμένο το βιβλίο αναμένεται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2022. Επιπλέον, η πολυαναμενόμενη τηλεοπτική μεταφορά – με πρωταγωνιστές τους Chiwetel Ejiofor και Naomie Harris – έχει επίσης προγραμματιστεί να κάνει ντεμπούτο στο Showtime την άνοιξη.

*Δημοσιεύθηκε στον “Νεολόγο” των Πατρών

πηγή: vradini.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News