Κυριακή 7 Ιούλιος 2024, 3:27
Store

Conference League, ΠΑΟΚ – Μίντιλαντ 2-1: Πρόκριση στα πέναλτι με 5-3 για τους Θεσσαλονικείς

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε με τη… φωτιά κόντρα στην Μίντιλαντ και παρότι προηγήθηκε με 2-0, χρειάστηκε να φθάσει το ματς στα πέναλτι για να πάρει την πρόκριση, αφού οι Δανοί είχαν στείλει τον αγώνα στην παράταση με το 2-1 στην κανονική διάρκεια και το 1-0 στο πρώτο παιχνίδι.

Ο “Δικέφαλος του Βορρά” βρήκε νωρίς δύο γκολ με τους Ζίβκοβιτς και Βιεϊρίνια, αλλά ο Χεγκ μείωσε στο 80′ και ο Σβιατσένκο είχε δοκάρι αμέσως μετά, για να “κλέψει” την πρόκριση η ομάδα της Σκανδιναβίας. Η ομάδα του Λουτσέσκου άντεξε όμως μέχρι τα πέναλτι και εκεί ευστόχησαν και οι πέντε παίκτες της, με τον Πασχαλάκη να αποκρούει τη δεύτερη εκτέλεση των Δανών και να στέλνει τον ΠΑΟΚ στους “16” του Conference Europa League.

Το παιχνίδι

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο ματς και προσπάθησε να “πιέσει” για ένα γρήγορο γκολ, έχοντας και την πρώτη καλή στιγμή στο ματς στοπ 10′, με τον Μπίσεσβαρ να σουτάρει από τα όρια της περιοχής, αλλά να μην μπορεί να νικήσει τον Όλαφσον που έπεσε και μπλόκαρε την μπάλα.

Η Μίντιλαντ άρχισε στη συνέχεια να βγαίνει από την άμυνά της και έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες σε ένα δίλεπτο. Στο 18′ ο Σίστο με προσωπική ενέργεια έφθασε μέχρι τα όρια της περιοχής, αλλά το σουτ του κατέληξε στον Πασχαλάκη, ενώ στο 20′ ο Μπρουμάντο βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα του “Δικεφάλου του Βορρά” και προσπάθησε να τον “κρεμάσει”, στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Αφού γλίτωσε το γκολ όμως, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να αλλάξει τη ροή του αγώνα στην εξέλιξη της φάσης, αφού ο Τσόλακ πρόλαβε τον Όλφσον πήρε και την κόντρα και γύρισε πεσμένος την μπάλα προς τον Ζίβκοβιτς, ο οποίος πλάσαρε σε κενή εστία για το 1-0 στο ματς.

Πριν καταλάβουν μάλιστα οι Δανοί τι συνέβη, ο Βιεϊρίνια “έκλεψε” την μπάλα έξω από την περιοχή στο 26′ και με μία “οβίδα” έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 του ΠΑΟΚ, που του έδωσε και προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League.

Η Μίντιλαντ προσπάθησε να αντιδράσει στη συνέχεια και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, το πλασέ με τη μία του Παουλίνιο μέσα από την περιοχή, κόντραρε και πέρασε λίγο άουτ, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με τον ΠΑΟΚ να έχει το… πάνω χέρι.

Οι Δανοί συνέχισαν όμως να “πιέζουν” και στο δεύτερο ημίχρονο και προειδοποίησαν τους γηπεδούχους στο 60′, με τον Χεγκ να βγαίνει απέναντι από τον Πασχαλάκη και να πλασάρει, για να αποκρούσει ο τερματοφύλακας του “Δικεφάλου του Βορρά”.

Η Μίντιλαντ “απείλησε” και με μία προβολή του Λιντ στο 77′ για να έρθει τελικά το γκολ στο 80′, με τον Χεγκ να κάνει με κεφαλιά “ψαράκι” στην “καρδιά” της άμυνας του ΠΑΟΚ το 2-1 και να διαμορφώνει σκορ παράτασης στην αναμέτρηση.

Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να “κλέψουν” όμως την πρόκριση αμέσως μετά, αφού με νέα κεφαλιά του Σβιατσένκο στο 82′, έστειλαν την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων και έχασαν τεράστια ευκαιρία για ένα γκολ πρόκρισης.

Ο ΠΑΟΚ έδειχνε μάλιστα να τα έχει… χαμένα και δέχθηκε δύο ακόμη φάσεις πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του αγώνα, αλλά το 2-1 έμεινε μέχρι τέλους και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Στον έξτρα μισάωρο του αγώνα, η ομάδα του Λουτσέσκου ήταν καλύτερη και δημιούργησε ευκαιρίες με τους Σοάρες, Ελ Καντουρί και Μιτρίτσα, αλλά δεν κατάφερε να βρει ένα γκολ και έτσι η πρόκριση κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί οι Τσόλακ, Σίντκλεϊ, Σβαμπ, Μιτρίτσα και Κούρτιτς ευστόχησαν στις δικές τους εκτελέσεις και ο Πασχαλάκης απέκρουσε το δεύτερο πέναλτι του Μέγιερ για να χαρίσει στον ΠΑΟΚ τη νίκη με 5-3 στη “ρώσικη ρουλέτα” και την πρόκριση στους “16” του Conference League.

Η διαδικασία των πέναλτι

Τσόλακ 1-0

Μέγιερ απέκρουσε ο Πασχαλάκης

Σίντκλεϊ 2-0

Άντερσον 2-1

Σβαμπ 3-1

Ντιρ 3-2

Μιτρίτσα 4-2

Λιντ 4-3

Κούρτιτς 5-3

Οι συνθέσεις στο ΠΑΟΚ – Μίντιλαντ

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (71′ Σίντκλεϊ), Τσιγγάρας (90′ Σοάρες), Κούρτιτς, Α. Ζίβκοβιτς (104′ Σβαμπ), Αουγκούστο (74′ Καντουρί), Μπίσεσβαρ (71′ Μιτρίτσα), Τσόλακ.

Μίντιλαντ (Μπ. Χένρικσεν): Όλαφσον, Άντερσον, Τίχοσεν, Σβιατσένκο, Ζουνίνιο (46′ Χογκ), Παουλίνιo (46′ Ντιρ), Ίσακσεν (99′ Τσάρλες), Ονιεντίκα, Εβάντερ, Σίστο (46′ Μέγερ), Μπρουμάδο (73′ Λιντ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

πηγή: newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News