Πέμπτη 19 Σεπτέμβριος 2024, 19:32
Ξένη Μουσική Συναυλίες

Coldplay: Ολοκλήρωσαν τις συναυλίες τους στη Βιέννη τραγουδώντας το «The 1» της Taylor Swift

Ένα ακόμα αφιέρωμα από τους Coldplay στην Taylor Swift.

Οι Coldplay ολοκλήρωσαν τις τέσσερις συναυλίες τους στο Στάδιο Ernst Happel της Βιέννης την Κυριακή 25 Αυγούστου με ακόμα ένα αφιέρωμα στην Taylor Swift.

Το συγκρότημα εμφανίστηκε στις 21, 22, 24 και 25 Αυγούστου στη Βιέννη αφού η Taylor Swift αναγκάστηκε να ακυρώσει τη στάση της περιοδείας της «The Eras Tour» στην πρωτεύουσα της Αυστρίας νωρίτερα αυτόν τον μήνα, όταν η τοπική αστυνομία απέτρεψε το σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης στις συναυλίες της στο Στάδιο Ernst Happel.

Κατά τη διάρκεια της συναυλία των Coldplay, ο Chris Martin και η τραγουδίστρια που άνοιξε τη βραδιά, Maggie Rogers, απέτισαν φόρο τιμής στην Taylor Swift τραγουδώντας το «The 1», ένα στοχαστικό τραγούδι από το άλμπουμ της «Folklore» που κυκλοφόρησε το 2020, εν μέσω της πανδημίας.

Στο μικρότερο δορυφορικό b-stage, τοποθετημένο ανάμεσα στο πλήθος στο πάτωμα του σταδίου, ο Chris Martin έπαιξε πιάνο στο «όμορφο τραγούδι» που έγραψαν μαζί η Taylor Swift και ο Aaron Dessner των The National.

Οι περισσότεροι από 65.000 θαυμαστές που είχαν κατακλύσει το Στάδιο Ernst Happel ήταν εντυπωσιακά σιωπηλοί κατά τη διάρκεια της ήσυχης ερμηνείας, που βασιζόταν μόνο στο πιάνο και τη φωνή, με τη Maggie Rogers να συμμετέχει στο ρεφρέν.

Όπως συνήθως, ο Chris Martin ανέβασε δύο θαυμαστές στη σκηνή για το αφιέρωμα, ένας εκ των οποίων φορούσε ένα μπλουζάκι της περιοδείας των Coldplay και κρατούσε μία πολύχρωμη πινακίδα που έγραφε: «Dear Chris, Swifties Will Remember You. Thank you!» (Αγαπητέ Chris, οι Swifties θα σε θυμούνται. Σε ευχαριστούμε!)

Οι Coldplay ξεκίνησαν τις συναυλίες τους στη Βιέννη την Τετάρτη 21 Αυγούστου με μία διασκευή του τραγουδιού «Love Story» της Taylor Swift και στη συνέχεια τραγούδησαν δύο φορές το «Shake It Off», μία φορά με το συγκρότημα την Πέμπτη 22 Αυγούστου και μία δεύτερη φορά με δύο θαυμαστές το Σάββατο 24 Αυγούστου.

Μετά την ακύρωση των συναυλιών της στη Βιέννη, που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν στις 8, 9 και 10 Αυγούστου, η Taylor Swift ολοκλήρωσε το ευρωπαϊκό σκέλος της περιοδείας της «The Eras Tour» την Τρίτη 20 Αυγούστου με πέντε συναυλίες στο Στάδιο Wembley του Λονδίνου.

Στις αρχές του μήνα, οι αυστριακές αρχές ανακοίνωσαν ότι προχώρησαν στη σύλληψη δύο υπόπτων, ηλικίας 19 και 17 ετών, που σχεδίαζαν να επιτεθούν στο Στάδιο Ernst Happel κατά τη διάρκεια των προγραμματισμένων τριών συναυλιών της Αμερικανίδας τραγουδίστριας, με σκοπό «να σκοτώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους».

Ο κύριος ύποπτος, ένας 19χρονος που φέρεται να ριζοσπαστικοποιήθηκε μέσω του διαδικτύου, φέρεται να είχε δηλώσει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.

Ο 17χρονος νεαρός που κρατείται φέρεται να είχε προσληφθεί από μία εταιρεία που παρείχε υπηρεσίες στον Στάδιο Ernst Happel μόλις μία εβδομάδα πριν ξεσκεπαστούν τα σχέδια της τρομοκρατικής επίθεσης.

Επίσης, συνελήφθη ένας τρίτος ύποπτος, ένας 18χρονος άνδρας, ο οποίος φέρεται να είχε επίσης δώσει όρκο πίστης στην τρομοκρατική ομάδα του ISIS.

Μέχρι αυτή στιγμή δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες επισήμως σε κανένας από τους τρεις υπόπτους.

Εν τω μεταξύ, οι Coldplay συνεχίζουν την περιοδεία τους «Music Of The Spheres World Tour» με επόμενο σταθμό το Δουβλίνο της Ιρλανδίας, για τέσσερις συναυλίες στο Croke Park στις 29 και 30 Αυγούστου και 1 και 2 Σεπτεμβρίου.

 





πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News