Σάββατο 21 Σεπτέμβριος 2024, 2:51
People

Cher: Απέσυρε την αίτηση για δικαστική κηδεμονία του γιου της

Η Cher και ο Elijah Blue Allman κατέληξαν σε συμφωνία μετά από ιδιωτική μεσολάβηση.

Η Cher απέσυρε την αίτησή της για δικαστική κηδεμονία του 48χρονου γιου της Elijah Blue Allman, μετά από ιδιωτική συμφωνία που κατέληξε με το μοναδικό παιδί που απέκτησε με τον εκλιπόντα μουσικό Gregg Allman, όπως ενημέρωσε ένας από τους δικηγόρους της διάσημης τραγουδίστριας έναν δικαστήριο στην Καλιφόρνια την Παρασκευή.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να αναφέρω ότι μετά από διαμεσολάβηση με [δύο ιδιωτικούς δικαστές], τα μέρη συμφώνησαν ιδιωτικά να επιλύσουν το ζήτημα, και η αιτούσα επιθυμεί τώρα να τερματίσει τις νομικές διαδικασίες», δήλωσε η δικηγόρος της Cher, Gabrielle Vidal, στο δικαστήριο.

Η δικηγόρος ανέφερε ότι η Cher επιθυμεί να αποσύρει την αίτησή της μετ’ επιφυλάξεως παντός δικαιώματος, διατηρώντας όμως το δικαίωμα να την καταθέσει ξανά εάν χρειαστεί.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η Cher ζήτησε για πρώτη φορά τον έλεγχο των οικονομικών του Elijah, ισχυριζόμενη ότι ήταν «επείγουσα ανάγκη» για να τον προστατεύσει.

Στα δικαστικά έγγραφα, ανέφερε ότι ο γιος της ήταν «επί του παρόντος ανίκανος να διαχειριστεί τα περιουσιακά του στοιχεία λόγω σοβαρών προβλημάτων ψυχικής υγείας και κατάχρησης ουσιών».

Όταν το δικαστήριο ρώτησε την Παρασκευή αν συμφωνεί με τη δήλωση της Vidal ότι το ζήτημα έχει επιλυθεί, ο δικηγόρος του Elijah Blue Allman, Steven K. Brumer, απάντησε: «Απολύτως.»

«Δεν έχω τα έγγραφα, αλλά μπορώ να δεχτώ τη δήλωσή σας εκ μέρους της πελάτισσάς σας ότι επιθυμεί να αποσύρει την αίτηση. Θα απορρίψω την αίτηση μετ’ επιφυλάξεως παντός δικαιώματος», δήλωσε η δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου του νομού Λος Άντζελες, Jessica Uzcategui. «Συγχαρητήρια σε όλους σας και να είστε καλά.»

Μετά την απόφαση, το δικηγορικό γραφείο του Allman, Cage & Miles, ανέφερε σε δήλωση που έξεδωσε: «Αυτό το αποτέλεσμα επιτρέπει στα μέρη να επικεντρωθούν στην επούλωση και την αναδόμηση της οικογενειακής σχέσης τους, μία διαδικασία που ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της διαμεσολάβησης και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.»

Ούτε η Cher ούτε ο Elijah Blue Allman παρευρέθηκαν στη σύντομη ακρόαση που πραγματοποιήθηκε σε δικαστήριο στο κέντρο του Λος Άντζελες. Τον Μάιο είχαν συμφωνήσει να «παγώσουν» τη δικαστική διαμάχη τους και να προσπαθήσουν να επιλύσουν τη διαφορά τους κατ’ ιδίαν.

Σε μία αρχική ακρόαση της υπόθεσης τον περασμένο Ιανουάριο, η νομική ομάδα της Cher ζήτησε επείγουσα απόφαση που θα της έδινε τον έλεγχο των οικονομικών του Allman ενόψει μιας αναμενόμενης καταβολής του χρηματικού ποσού που δικαιούται ετησίως από την περιουσία του πατέρα του.

Η αίτηση απορρίφθηκε με το σκεπτικό ότι ο Elijah Blue Allman έπρεπε να έχει περισσότερο χρόνο για να εξετάσει και να απαντήσει στους ισχυρισμούς της μητέρας του.

Σε τρίτη ακρόαση τον Μάρτιο, δόθηκε στην Cher παράταση για να συγκεντρώσει ιατρικά αρχεία. Οι δικηγόροι της δήλωσαν ότι ήταν πρόθυμη να πληρώσει για ιδιωτική διαμεσολάβηση στο μεταξύ, εάν ο Allman συμφωνούσε να συμμετάσχει.

Οι δικηγόροι της Cher υποστήριξαν ότι η τραγουδίστρια ανησυχούσε πραγματικά για την ασφάλεια του γιου της, καθώς η μάχη του με τον εθισμό επιδεινωνόταν από μία διάγνωση ψυχικής υγείας που «οδηγεί σε περιόδους ψύχωσης».

Η Vidal ανέφερε ότι ο Elijah Blue Allman είχε εισαχθεί παρά τη θέλησή του σε νοσοκομεία πολλές φορές, συμπεριλαμβανομένου του Σεπτεμβρίου 2023.

Η δικηγόρος σημείωσε ότι η Cher φοβόταν ότι η ζωή του γιου της «βρίσκεται σε κίνδυνο» και ότι είναι πολύ ευάλωτος για να διαχειριστεί με ασφάλεια τα περίπου 120.000 δολάρια που λαμβάνει κάθε χρόνο ως κληρονομιά του.

«Δεν αμφισβητώ ότι το αίτημα της Cher προερχόταν από ανησυχία για τον γιο της», είπε η δικαστής Jessica Uzcategui τον Ιανουάριο.

«Κατανοώ επίσης τα πιθανώς αλληλεπικαλυπτόμενα ζητήματα που σχετίζονται με την κατάχρηση ουσιών και την ψυχική υγεία που έχουν επηρεάσει τον προτεινόμενο προστατευόμενο στο παρελθόν. Δεν νομίζω ότι και ο ίδιος το αμφισβητεί. Βλέπω πολλές αναφορές σε αυτό σε κάποια από τα έγγραφα», πρόσθεσ.

Ωστόσο, οι ανησυχίες από μόνες τους δεν αποτελούσαν «επαρκή στοιχεία», όπως πρόσθεσε η δικαστής, καθώς απέρριψε τα επείγοντα αιτήματα της Cher, αλλά δεν απέρριψε την αρχική αίτηση.

Στα δικαστικά έγγραφα, ο Elijah Blue Allman παραδέχτηκε ότι παλεύει με τον εθισμό, αλλά ανέφερε ότι είχε βγει αρνητικός σε τεστ για ναρκωτικά και αλκοόλ σε μία σειρά από εθελοντικές εξετάσεις τον Ιανουάριο.

Επίσης, είπε στο δικαστήριο ότι είχε νοικιάσει μία νέα κατοικία και βρισκόταν στη διαδικασία πρόσληψης διαχειριστή επιχειρήσεων.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της υπόθεσης, η Cher και οι δικηγόροι της δήλωναν ότι η τραγουδίστρια ήθελε μόνο να προστατεύσει τον γιο της.

«Η αιτούσα έχει εργαστεί ακούραστα για να βάλει τον Elijah σε θεραπεία και να του παράσχει τη βοήθεια που χρειάζεται. Η αιτούσα αγαπά τον Elijah απεριόριστα και πάντα ενεργούσε με γνώμονα το καλύτερο συμφέρον του», ανέφερε η αρχική αίτηση.



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News