Παρασκευή 20 Σεπτέμβριος 2024, 0:31
Ξένη Μουσική Συναυλίες

Boardmasters: Τραυματίες μετά από συνωστισμό του πλήθους στο φεστιβάλ της Κορνουάλης

Οι τραυματισμοί δεν ήταν σοβαροί – Καταγγελίες για υπεράριθμους και προβλήματα ασφαλείας στο Boardmasters

Αρκετοί θεατές τραυματίστηκαν μετά από συνωστισμό του πλήθους στο μουσικό φεστιβάλ Boardmasters, το οποίο πραγματοποιείται ετησίως στο Newquay της Αγγλίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Devon και της Κορνουάλης, την Παρασκευή 9 Αυγούστου ένα «μικρό πλήθος» ατόμων υπέστη τραυματισμούς στο περιστατικό, το οποίο περιγράφεται ως μεμονωμένο.

Η αντίδραση των αρμόδιων αρχών και της ιατρικής ομάδας του φεστιβάλ ήταν άμεση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα του Boardmasters, οι τραυματίες έλαβαν ιατρική φροντίδα στο σημείο του φεστιβάλ ή μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία για περαιτέρω εξετάσεις.

Ευτυχώς, οι τραυματισμοί δεν φαίνεται να είναι σοβαροί, όπως ανέφεραν οι υπεύθυνοι του φεστιβάλ.

Εξαιτίας του περιστατικού, η εμφάνιση του DJ Sammy Virji ακυρώθηκε το ίδιο βράδυ για να δοθεί προτεραιότητα στο έργο των ομάδων ασφαλείας και ιατρικής περίθαλψης.

Το Boardmasters ανακοίνωσε μέσω της πλατφόρμας X (πρώην Twitter) την ακύρωση, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί και ότι οι ομάδες του αντέδρασαν άμεσα για να προσφέρουν βοήθεια στους θεατές.

Οι αντιδράσεις των παρευρισκομένων στο φεστιβάλ ήταν έντονες, με πολλούς να εκφράζουν την οργή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκάλεσε το γεγονός ότι το Boardmasters είχε λάβει άδεια φέτος να αυξήσει τη χωρητικότητά του κατά χιλιάδες θεατές, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των παρευρισκομένων σε περίπου 58.000 άτομα.

Ένας από τους θεατές έγραψε στο X: «Μην στέλνετε τα παιδιά σας στο @boardmasters, το φεστιβάλ έχει μετατραπεί από μία διασκεδαστική εμπειρία σε ένα υπεράριθμο, γεμάτο ναρκωτικά και ανοργάνωτο χάος.»

«Οι χθεσινοί τραυματισμοί δεν αποτελούν έκπληξη, οι θεατές είναι υπεράριθμοι και δεν υπάρχει υποδομή, ακόμη και οι υπεύθυνοι το παραδέχονται», πρόσθεσε.

Πολλοί παρευρισκόμενοι ανέφεραν επίσης προβλήματα με την επικοινωνία λόγω κακού σήματος στον χώρο του φεστιβάλ, κάτι που προκάλεσε ανησυχία στους γονείς που προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν με τα παιδιά τους.

Μια μητέρα δήλωσε στο PA Media ότι «τίποτα δεν φάνηκε να γίνεται» από την ασφάλεια παρά τον συνωστισμό του πλήθους.

Το Boardmasters είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φεστιβάλ μουσικής στο Ηνωμένο Βασίλειο και συγκεντρώνει κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες θεατές.

Ωστόσο, το πρόσφατο περιστατικό εγείρει σημαντικά ερωτήματα για την ασφάλεια και την οργάνωση του φεστιβάλ, ειδικά μετά την αύξηση της χωρητικότητας του.

Στη φετινή διοργάνωση του Boardmasters ήταν προγραμματισμένο να εμφανιστούν περισσότεροι από 30 καλλιτέχνες, όπως η Becky Hill, ο Stormzy, οι Chase & Status, ο Sam Fender, οι Bicep, η Nia Archives, ο Tom Odell, οι Soft Play, οι English Teacher και η Katy B, μεταξύ άλλων.





πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News