Παρασκευή 20 Σεπτέμβριος 2024, 1:06
Ξένη Μουσική

Billie Eilish: Η απροσδόκητη πρόκληση στα γυρίσματα του «Lunch»

Η Billie Eilish μοιράζεται την έμπνευση του music video για το «Lunch».

Η Billie Eilish συνεχίζει να αιχμαλωτίζει το κοινό με την καινοτομία και τη μοναδικότητά της.

Το μουσικό βίντεο για το τραγούδι «Lunch» από το τελευταίο άλμπουμ της «Hit Me Hard And Soft» αποτέλεσε την κατάλληλη εισαγωγή σε αυτό το νέο κεφάλαιο για την Billie Eilish, συνδυάζοντας στοιχεία από τη δεκαετία του ’90 με τη μοντέρνα αισθητική της.

Στο music video για το «Lunch», σε σκηνοθεσία της ίδιας, η Billie Eilish καταφέρνει να αποδώσει μία αίσθηση νοσταλγίας, αντλώντας έμπνευση από τα μουσικά βίντεο των ’90s που τη διαμόρφωσαν ως καλλιτέχνη.

Φορώντας υπερμεγέθη, αθλητικά ρούχα, η 22χρονη τραγουδίστρια αναβιώνει τις απλές, αλλά δυναμικές εικόνες εκείνης της εποχής.

«Ήθελα το βίντεο να είναι μία ωδή σ στα μουσικά βίντεο της δεκαετίας του ’90 και σε όλα τα βίντεο που αγαπούσα όταν μεγάλωνα», δήλωσε στο πλαίσιο της σειράς «Footnotes» του Vevo.

Η Billie Eilish εξήγησε ότι πάντα αγάπησε την απλότητα των εκτελέσεων των τραγουδιών μπροστά στην κάμερα και ότι πάντα προτιμούσε την απλότητα στα music video της καριέρας της.

Αυτά τα στοιχεία πρωταγωνιστούν και στο βίντεο του «Lunch».

«Πάντα μου άρεσε η απλότητα των performance takes και δεν ήθελα να συμβαίνουν πολλά σε αυτό το βίντεο», σημείωσε.

Η Billie Eilish αποκαλύπτει ότι οι καλλιτέχνες που την επηρέασαν στη δημιουργία του music video για το «Lunch» ήταν θρύλοι όπως ο Tupac, οι Spice Girls και οι Green Day.

Αυτές οι εμβληματικές μορφές της μουσικής σκηνής των ’90s, με τις έντονες προσωπικότητες και το επαναστατικό πνεύμα, ενέπνευσαν τη νεαρή τραγουδοποιό να δημιουργήσει ένα έργο που συνδυάζει το άγριο με το απλό, το rock με το pop.

Η ισορροπία μεταξύ αυτών των στοιχείων αντικατοπτρίζεται όχι μόνο στους στίχους του τραγουδιού αλλά και στην αισθητική του βίντεο.

Μια από τις πιο διασκεδαστικές και απρόσμενες προκλήσεις του μουσικού βίντεο για το «Lunch» ήταν, φυσικά, το φαγητό.

Σε διάφορα σημεία του βίντεο, η τραγουδίστρια εμφανίζεται να τρώει μήλα, κεράσια και άλλα τρόφιμα. Ωστόσο, η διαδικασία αυτή αποδείχθηκε πιο δύσκολη από ό, τι φανταζόταν αρχικά.

«Είχα ένα τεράστιο τραπέζι με φαγητά από τα οποία έπαιρνα μπουκιές και μετά τα έφτυνα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας», θυμήθηκε.

«Έπρεπε να το είχα κάνει αυτό από την αρχή όμως, γιατί στην αρχή έτρωγα πραγματικά τα πάντα και χόρταινα αμέσως. Ήταν κάπως υπερβολικό, αλλά άξιζε τον κόπο», πρόσθεσε για τη χιουμοριστική διάσταση στη διαδικασία γυρισμάτων.

Το music video για το «Lunch» είναι, σύμφωνα με την Billie Eilish, μία απόπειρα να συνδυαστεί η απλότητα με την ένταση.

Η τραγουδίστρια της pop περιέγραψε ότι δεν ήθελε να δημιουργήσει κάτι υπερβολικά περίπλοκο ή με πολλά οπτικά εφέ.

«Δεν ήθελα να κάνω ένα βίντεο που να είναι υπερβολικά αυτονόητο. Σκέφτηκα ότι οι στίχοι μιλούν από μόνοι τους και ότι το βίντεο θα ήταν μία συναρπαστική οπτική συνοδεία για να ακούσεις τους στίχους», τόνισε.

«Ήθελα απλώς ένα κλασικό, απλό βίντεο», συμπλήρωσε.

Η κλασική απλότητα που χαρακτηρίζει το βίντεο του «Lunch» αντικατοπτρίζει την ωριμότητα και την αυτοπεποίθηση που έχει αποκτήσει ως καλλιτέχνης.

Η Billie Eilish δεν είναι πια το κορίτσι που μας σύστησε με τον μινιμαλιστικό ήχο του «Ocean Eyes».

Έχει εξελιχθεί σε μία καλλιτέχνη που καταφέρνει να συνδυάσει το απλό με το σύνθετο, το μοντέρνο με το κλασικό. Το music video για το «Lunch» είναι μία απόδειξη αυτής της εξέλιξης, καθώς αποτυπώνει την ικανότητά της να δημιουργεί έργα που είναι τόσο οπτικά όσο και στιχουργικά ενδιαφέροντα, χωρίς να χάνουν την απλότητά τους.

Σε αυτή τη νέα φάση της καριέρας της, με το τρίτο άλμπουμ της «Hit Me Hard And Soft», η Billie Eilish μας προσκαλεί να εξερευνήσουμε τη μουσική της μέσα από μία φρέσκια, αλλά παράλληλα οικεία, ματιά.

Το «Lunch» είναι ένα παράθυρο στη συνεχιζόμενη καλλιτεχνική αναζήτησή της και την ακατάπαυστη επιθυμία της να καινοτομεί και να εμπνέει.



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News