Σάββατο 20 Απρίλιος 2024, 7:11
Ευ Ζην

Αυτές είναι οι τροφές που θα σε βοηθήσουν να κάψεις το λίπος

Η αύξηση βάρους συνδυάζεται πάντα με την εμφάνιση λίπους σώμα και κυρίως στην περιοχή της κοιλιάς. Ακόμη κι αν είσαι πιστή ραντεβού σου για πιλάτες ή συνηθίζεις να περπατάς αρκετά μέσα στην εβδομάδα παρατηρείς ότι δεν μπορείς να το κάψεις. Και σε αυτό ακριβώς το σημείο έρχεται η αγαπημένη  μας Γεωργίας Καπώλη, Κλινικής Διαιτολόγος- Διατροφολόγος να σου υπενθυμίσει ότι είναι απαραίτητο να ακολουθήσεις συγκεκριμένο διατροφικό πλάνο. 

Και πιο συγκεκριμένα, να συμπεριλάβεις στη δίαιτα σου τροφές που βοηθούν να κάψεις το λίπος. 

Η ενίσχυση του μεταβολικού ρυθμού μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια σωματικό βάρους. Επιπλέον, πολλά φυσικά τρόφιμα και ροφήματα έχουν αποδειχθεί ότι περιέχουν θρεπτικές ουσίες που βελτιώνουν τη μεταβολική λειτουργία και προάγουν την απώλεια λίπους.

Ο σολομός, ο τόνος, η ρέγγα, οι σαρδέλες, το σκουμπρί περιέχουν ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία μπορεί να προάγουν την απώλεια λίπους, ιδιαίτερα στην περιοχή της κοιλιάς. Τα ψάρια είναι επίσης πλούσια σε πρωτεΐνη, η οποία μας βοηθά να αισθανόμαστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Καλό θα ήταν εβδομαδιαία να καταναλώνουμε 2 μερίδες λιπαρών ψαριών.

Καφές: περιέχει καφεΐνη, η οποία επιταχύνει το μεταβολισμό και τον διατηρεί υψηλό για τις επόμενες 3 ώρες μετά την κατανάλωσή του. Επιπλέον, η θετική επίδραση του στιγμιαίου καφέ μεταβολισμό ενισχύεται από την υψηλή του περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, που μπορούν να συμβάλλουν στην αργή απορρόφηση των υδατανθράκων, βελτιώνοντας την ινσουλινοευαισθησία και αυξάνοντας το αίσθημα κορεσμού για μεγαλύτερο διάστημα.

Αυγά: Μελέτες έχουν δείξει ότι τα πρωινά με βάση τα αυγά μειώνουν την πείνα και προάγουν τα αισθήματα πληρότητας για αρκετές ώρες σε υπέρβαρα και παχύσαρκα άτομα. Τα αυγά είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας, η οποία αυξάνει τον μεταβολικό ρυθμό κατά περίπου 20-35% για αρκετές ώρες μετά το φαγητό, βάσει πολλών μελετών

Μαύρα φασόλια: Ένα φλιτζάνι περιέχει 15 γραμμάρια πρωτεΐνης. Συμβάλλει στη μυϊκή ενδυνάμωση και δεν περιλαμβάνει καθόλου κορεσμένο λίπος. Αυξάνοντας τη μυική μάζα λοιπόν, μπορείς εύκολα να καταπολεμήσεις το περιττό λίπος.

Γκρέιπφρουτ: Αποτελεί καλή πηγή πρωτεΐνης ενώ αποτελείται τουλάχιν από 90% νερό. Το γκρέιπφρουτ έχει την ιδιότητα να μειώνει τα επίπεδα ινσουλίνης (ορμόνη υπεύθυνη για την αποθήκευση κοιλιακού λίπους) και να προάγει την απώλεια βάρους.

Πράσινο τσάι: Μελέτες δείχνουν ότι η καθημερινή κατανάλωση πράσινου τσαγιού με διπλάσια περιεκτικότητα σε κατεχίνες συμβάλλει στην αυξημένη καύση θερμίδων και συνεπώς στην απώλεια και τη διατήρηση του βάρους. Οι κατεχίνες παρουσιάζουν σημαντική δράση λιπώδη ιστό στην περιοχή της κοιλιάς, ενώ συμβάλλουν και στη βελτίωση της κατανομής του λίπους σώμα.

πηγή: in

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News