Πέμπτη 7 Δεκέμβριος 2023, 2:39
Ευ Ζην

Ασκήσεις στο σπίτι για να χάσεις πόντους από τη μέση

Η λεπτή μέση είναι δείγμα θηλυκότητας και συχνά το λίπος συσσωρεύεται συγκεκριμένο σημείο του σώματος. Κι αν θέλεις να χάσεις μερικούς πόντους υπάρχει τρόπος. Μια ισορροπημένη διατροφή σε συνδυασμό με τις ασκήσεις που σου προτείνει η αγαπημένη μας Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Μάντη Περσάκη είναι η λύση. 

Αρκεί να παραμείνεις πιστή στις επαναλήψεις και να δεις τα video που ακολουθούν. Πρόκειται για 6 απλές ασκήσεις κατάλληλες ακόμη και για αρχάριες. 

ΑΣΚΗΣΗ 1

Στηρίζομαι σε πλάγια θέση σε αγκώνα με το κάτω πόδι λυγισμένο και το πάνω τεντωμένο ν αέρα. Με την εκπνοή, προσπαθώ να ενώσω ίδιο αγκώνα- γόνατο και επαναλαμβάνω για 1’ σε κάθε πλευρά.

ΑΣΚΗΣΗ 2

Ξαπλώνω στρώμα, χέρια πίσω από τον αυχένα και τα πόδια είναι λυγισμένα με ενωμένα τα πέλματα. Με την εκπνοή, προσπαθώ να ακουμπήσω ίδιο αγκώνα-γόνατο, επαναλαμβάνοντας για 1’.

ΑΣΚΗΣΗ 3

Παραμένω στην ίδια θέση με τα χέρια λυγισμένα πίσω από τον αυχένα, τα πόδια μένουν λυγισμένα στρώμα. Με την εκπνοή, σηκώνω τον κορμό και προσπαθώ να ακουμπήσω αντίθετο αγκώνα- γόνατο. Επαναλαμβάνω για 1’ σε κάθε πλευρά.

ΑΣΚΗΣΗ 4

Ξαπλώνω στρώμα με τα χέρια ανοικτά πλάι, έχω τα πόδια τεντωμένα προς το ταβάνι. Με την εισπνοή κάμπτω τα πόδια στη μία πλευρά και εκπνέοντας τα ξαναφέρνω κέντρο. Επαναλαμβάνω για 1’.

ΑΣΚΗΣΗ 5

Κάθομαι σε εδραία θέση με τα χέρια τεντωμένα πλάι. Εκπνέοντας, κάμπτω τον κορμό πλάι εναλλάξ και επαναλαμβάνω για 1’.

ΑΣΚΗΣΗ 6

Κάθομαι σε τετραποδική θέση με το ένα χέρι να κρατάει τον αυχένα και με την εκπνοή κάμπτω τον κορμό προς τον αφαλό τραβώντας το κεφάλι προς τα μέσα και επανέρχομαι στην αρχική θέση αργά. Επαναλαμβάνω για 1’.

πηγή: in

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News