Πέμπτη 21 Σεπτέμβριος 2023, 19:11
Ελλάδα

Άρειος Πάγος: Ξεκίνησε στο Ποινικό Τμήμα η υπόθεση της καταδίκης στελέχους της Χρυσής Αυγής για τη δολοφονία της συζύγου του

Συζητήθηκε σήμερα (19.9.2023) στο ΣΤ´ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου η υπόθεση της δολοφονίας της Έφης Τσιχλάκη το 2016 από τον σύζυγό της και πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής, Κώστα Λεμενιτάκη.

Πρόκειται για πολύκροτη υπόθεση δολοφονίας για την οποία, έχει καταδικαστεί σε δεύτερο βαθμό, ο σύζυγος της Έφης Τσιχλκάκη, Κώστας Λεμενιτάκης, πρώην υποψήφιος βουλευτής με τη Χρυσή Αυγή στο Ρέθυμνο. Στον καταδικασθέντα για τη δολοφονία αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και τελικά του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 8 ετών, αλλά υπήρξε παρέμβαση του Αρείου Πάγου για την αναγνώριση του ελαφρυντικού.

Έτσι ασκήθηκε αναίρεση από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και το ζήτημα έφτασε στο Ποινικό Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Αίτηση αναίρεσης της καταδικαστικής απόφασης για τη δολοφονία της Έφης Τσιχλάκη το το βράδυ της 21ης Μαρτίου του 2016 στο σπίτι τους, στην Καμάρα Κολυμβαρίου, έχει καταθέσει και ο συζυγοκτόνος επικαλούμενος λόγους ακυρότητας διαδικασίας.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης, η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ελένη Κοντακτσή, εισηγήθηκε στο ΣΤ´ Ποινικό Τμήμα την αναίρεση της καταδικαστικής απόφασης ως προς το σκέλος της αναγνώρισης ελαφρυντικού στον σύζυγο του θύματος.

Αντίθετα, η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε την απόρριψη της αίτησης αναιρέσως που κατέθεσε ο καταδικασθέντας επισημαίνοντας πως όλοι οι λόγοι που επικαλείται η υπεράσπιση του για ακυρότητα της διαδικασίας είναι αβάσιμοι.

«Είναι προφανές ότι ο αναιρέσεων προσπαθεί να σας μετατρέψει σε δικαστήριο ουσίας. Η απόφαση είναι απολύτως αιτιολογημένη», τόνισε η δικηγόρος της οικογένειας του θύματος.

«Η υπόθεση αυτή σε οποιοδήποτε κράτος δικαίου δεν θα είχε φτάσει στην ακροαματική διαδικασία» επισήμανε από την πλευρά του, ο δικηγόρος του Κώστα Λεμενιτάκη.

Το ΣΤ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφαση του.

πηγή: www.newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News