Σάββατο 6 Ιούλιος 2024, 21:34
Store

Απόστολος Λύτρας: Οδηγείται στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών


Συνεχείς είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας με δράστη τον Απόστολο Λύτρα. Ο γνωστός ποινικολόγος, μετά από μια νύχτα στα κρατητήρια θα οδηγηθεί αργότερα σήμερα το πρωί (20/6/24) στον εισαγγελέα εκτελέσεων ποινών για να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης και να οδηγηθεί στη φυλακή.

Υπενθυμίζεται ότι το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του εκδόθηκε από τις δικαστικές αρχές, μετά την παραβίαση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί, όταν απολογήθηκε για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του. Η ανακρίτρια έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς της πλευράς της 37χρονης συζύγου του κ. Λύτρα, ενώ είχε προηγηθεί η άσκηση ποινικής δίωξης -σε βαθμό πλημμελήματος- για διατάραξη οικιακής ειρήνης και απειλή, σε βάρος της πρώην συζύγου του ποινικολόγου.

Ο ίδιος πάντως με δηλώσεις του, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έστειλε απειλητικό μήνυμα στη σύζυγό του.

Πέρασε στην αντεπίθεση και μήνυσε τη σύζυγό του

Ο Απόστολος Λύτρας, ο οποίος παραδόθηκε χθες το απόγευμα στο Αστυνομικό Τμήμα Παλλήνης, μεταφέρθηκε μετά τις 22.00 το βράδυ της Τετάρτης,  στο ΑΤ Νέας Φιλαδέλφειας, όπου πέρασε το βράδυ στα κρατητήρια.

Κατά την παραμονή του στο ΑΤ Παλλήνης, ο κ. Λύτρας φέρεται να υπέβαλε μήνυση κατά της συζύγου του Σοφίας Πολυζωγοπούλου για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση.

Μετά τη μήνυση εις βάρος της, η 37χρονη οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα και με εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερη

Πρόκειται για κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα ωστόσο εμπίπτουν στη διαδικασία του αυτοφώρου. Σύμφωνα με πληροφορίες μετά τη μήνυση εις βάρος της, η 37χρονη οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα και με εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερη.

Συγκεκριμένα η κα Πολυζωγοπούλου μετέβη με τον δικηγόρο της Θέμη Σοφό στο ΑΤ Παλλήνης και ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Λόγω της δικηγορικής της ιδιότητας και του πλημμεληματικού χαρακτήρα των κατηγοριών δεν προβλέπεται η κράτησή της.

Στις 27 Ιουνίου η δίκη της πρώην συζύγου του Λύτρα

Στο μεταξύ, αναβολή για τις 27 Ιουνίου έδωσε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο στην δίκη της πρώην συζύγου του Αποστόλου Λύτρα που κατηγορείται για διατάραξη οικιακής ειρήνης και απειλή, μετά από μήνυση της νυν συζύγου του ποινικολόγου.

Η πλευρά της μηνύτριας ζήτησε από το δικαστήριο να επιβάλει περιοριστικό όρο στην κατηγορούμενη πρώην σύζυγο, ώστε να μην πλησιάζει το σπίτι της. Το δικαστήριο ωστόσο αποφάνθηκε ότι τα αδικήματα που βαρύνουν την κατηγορούμενη και το πλαίσιο ποινής που προβλέπεται για αυτά, δεν επιτρέπουν την επιβολή περιοριστικών όρων.



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News