Παρασκευή 19 Απρίλιος 2024, 11:34
Auto-Moto

Ανανέωση του Volkswagen ID.3 τον προσεχή Μάρτιο

Το αυτοκίνητο που λανσαρίστηκε ως η τρίτη μεγάλη επανάσταση της Volkswagen (μετά τα Beetle και Golf) στην πράξη αποδείχτηκε πως δεν τα πήγε τόσο καλά όσο οι δημιουργοί του ανέμεναν. Τώρα, περίπου 2,5 χρόνια μετά από το αρχικό λανσάρισμα του Volkswagen ID.3, οι Γερμανοί επανέρχονται με μία ανανεωμένη/ αναβαθμισμένη εκδοχή, η οποία στοχεύει να εξαλείψει τις παιδικές του ασθένειες. 

Εμφανισιακά αναμένουμε διαφοροποιήσεις στα φώτα αλλά και στον μπροστινό προφυλακτήρα, έτσι ώστε να ενισχυθεί σε ένα βαθμό ο δυναμισμός του αυτοκινήτου.

Εκεί όμως που πρόκειται να δοθεί το κύριο βάρος είναι στο εσωτερικό του ID.3. Ξεκινώντας από την οθόνη του infotainment, θα κερδίσει κάτι σε διαστάσεις, φτάνοντας αισίως τις 12”. Επιπροσθέτως, αναμένεται να προσφέρει καλύτερη εμπειρία χρήσης, χάρη στο αναβαθμισμένο λογισμικό, στα γραφικά και στους γρηγορότερους χρόνους απόκρισης. 

Volkswagen ID.3

Εξίσου σημαντική είναι η επιστροφή σε μία λιγότερο high tech ίσως αλλά πιο πρακτική προσέγγιση, σε ό,τι αφορά στα διάφορα χειριστήρια ελέγχου. Πέρα από τις οθόνες και τους απτικούς διακόπτες, η Volkswagen έχει αποφασίσει να επαναφέρει μία σειρά από φυσικούς διακόπτες για κάποιες από τις βασικές λειτουργίες.

Επιπροσθέτως, θα προσθέσει οπίσθιο φωτισμό στα χειριστήρια κάτω από το infotainment για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας, καθώς μέχρι πρότινος ήταν δύσκολος ο χειρισμός τους κατά τη διάρκεια της νύχτας. 

Volkswagen ID.3

Πέρα από τα παραπάνω, αναμένεται να υπάρξει μία αναβάθμιση στα ηλεκτρονικά συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού, καθώς επίσης να χρησιμοποιηθούν πιο ποιοτικά υλικά σε ορισμένα σημεία του εσωτερικού.

Το ανανεωμένο ID.3, τέλος, σύμφωνα με το πλάνο της Volkswagen, θα συνεχίσει να παράγεται στις εγκαταστάσεις της Δρέσδης και Zwickau, ενώ θα προστεθεί μία ακόμα γραμμή παραγωγής στο βασικό εργοστάσιο, στο Wolfsburg.

 


πηγή: drive.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News