Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024, 15:09
Auto-Moto

Ανανέωση για τις Mercedes-Benz GLE και GLE Coupé

Στις 31 του μηνός, η Mercedes-Benz θα παρουσιάσει επίσημα τις ανανεωμένες εκδόσεις της GLE (SUV και Coupé), ωστόσο σήμερα μέσω του λογαριασμού της στο twitter, μας έδωσε μια πρώτη κοινή τους εικόνα.

Σε αυτή διακρίνεται το εμπρός μέρος της SUV έκδοσης και το πίσω της GLE Coupé και όπως φαίνεται φέρουν νέα στοιχεία στα πρότυπα της νεότερης GLC.

Συγκεκριμένα, διακρίνουμε τη νέα μάσκα της εταιρείας με μεγαλύτερες διαστάσεις και νέες γρίλιες, ενώ και ο προφυλακτήρας είναι νέος και με εμφανώς πιο επιθετική σχεδίαση.

Αν και μιλάμε για το εμπρός μέρος της GLE SUV, τα ίδια χαρακτηριστικά αναμένονται σε αυτό το σημείο και για την κουπέ έκδοση της GLE. Από την δεύτερη ωστόσο και παρά το εντελώς διαφορετικό της ύφος, κρατούμε τα νέα φώτα LED και τον πιο μυώδη προφυλακτήρα, στοιχεία που θα είναι κοινά και με την SUV έκδοση.

Αυτό που είναι δεδομένο, είναι πως το αισθητικό αποτέλεσμα δεν θα διαφέρει σημαντικά από την προηγούμενη γενιά, με σαφώς νέα πιο σύγχρονα στοιχεία και συνολικά πιο καλαίσθητη αισθητική.

Οι νέες ζάντες που με δυσκολία φαίνονται στην teaser εικόνα και οι νέες επιλογές στην παλέτα χρωμάτων των δύο μοντέλων θα συμπληρώνουν τις αισθητικές αλλαγές τους, ενώ αν και δεν υπάρχει καμία ενημέρωση σχετικά με το εσωτερικό τους, εκεί είναι σχεδόν σίγουρο πως θα εφαρμοστεί η νεότερη σχεδιαστική γραμμή της εταιρείας που θα συμβάλλει στην συνολική αναβάθμιση της εικόνας, για αμφότερες τις εκδόσεις των GLE.

Από την άλλη δεν αναμένονται αλλαγές σε μηχανολογικό επίπεδο, με τον 2λιτρο κινητήρα των 258 ίππων να εφοδιάζει τις βασικές εκδόσεις των GLE.

Οι εκδόσεις AMG θα αποτελούν και πάλι τις κορυφαίες επιλογές στην γκάμα της GLE, με απόδοση έως και 611 PS, όμως ανάμεσά τους ξεχωρίζουν ο 3λιτρος V6 των 376 ίππων και ο twin-turbo V8 των 4,0 λίτρων και των 490 ίππων. 

Περισσότερα όπως είπαμε, θα γνωρίζουμε στις 31 Ιανουαρίου… 

 


πηγή: drive.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News