Τετάρτη 28 Φεβρουάριος 2024, 0:38
Ελλάδα

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Συνολικά 35 προσαγωγές στα επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Συνολικά 35 προσαγωγές καταγράφηκαν από τις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που ξέσπασαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μετά την πορεία για τα 14 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Από τις 35 προσαγωγές στα επεισόδια, οι 19 σημειώθηκαν στα Εξάρχεια και οι υπόλοιπες 16 στη Θεσσαλονίκη. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ «η αστυνομία διαφύλαξε την ασφάλεια των πολιτών και της περιουσίας τους χωρίς να διαταραχθεί το δικαίωμα του συνέρχεσθαι παρά τις επιθέσεις που δέχτηκε με βόμβες μολότοφ».

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Η κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ τόσο στην Αθήνα όσο και στην Θεσσαλονίκη είχε ως στόχο την διαφύλαξη της ασφάλειας των πολιτών και της περιουσίας τους χωρίς να διαταραχθεί το δικαίωμα του συνέρχεσθαι. Αυτό επιτεύχθηκε παρά το γεγονός ότι μερίδα των διαδηλωτών επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις. Πραγματοποιήθηκαν 16 προσαγωγές στην Θεσσαλονίκη και 19 στην Αθήνα».

Αξιοσημείωτο είναι ότι από τις 19 προσαγωγές στην Αθήνα, οι 6 έγιναν πριν καν ξεκινήσει η πορεία και οι υπόλοιπες 13 κατά τη διάρκεια των επεισοδίων μετά την πορεία. Οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. παραμένουν σε επιφυλακή και συνεχίζουν τις επιχειρήσεις στα Εξάρχεια, το βράδυ της Τρίτης (6.12.2022).

Προπηλάκισαν αστυνομικούς στην Ομόνοια

Επίσης σύμφωνα με την αστυνομία, στην Ομόνοια, όπου υπήρξε ένταση και επέμβαση της αστυνομίας προκειμένου να διαλύσει μια μεγάλη ομάδα που είχε συγκεντρωθεί εκεί, κάποιοι κουκουλοφόροι εγκλώβισαν δυο αστυνομικούς στον υπόγειο σταθμό του μετρό και τους προπηλάκισαν.

Επενέβη όμως η ομάδα ΟΠΚΕ η οποία απομάκρυνε τους νεαρούς και απεγκλώβισε τους αστυνομικούς. Οι προσαχθέντες έχουν οδηγηθεί στην Ασφάλεια όπου εξετάζονται.

πηγή: www.newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News