Τετάρτη 28 Φεβρουάριος 2024, 0:50
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Ακινητοποιημένα έως την Πέμπτη τα Ταξί-Διαμαρτυρία πατρινών επαγγελματιών αυτοκινητιστών στην Αθήνα


Συνεχίστηκε για δεύτερη ημέρα χθες η απεργία των Ταξί στην Πάτρα με αποχή και από τα δρομολόγια μεταφοράς των μαθητών. Η κινητοποίηση, με επαναλαμβανόμενες απεργίες θα διαρκέσει έως και αύριο Πέμπτη ημέρα κατά την οποία ψηφίζεται το νέο φορολογικό νομοσχέδιο στην Βουλή.

Χθες επαγγελματίες αυτοκινητιστές από την Πάτρα μετέβησαν στο συλλαλητήριο της ΓΕΣΕΒΕΕ και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών στο Σύνταγμα ενώ αύριο Πέμπτη κορυφώνονται οι αντιδράσεις με μαζική κινητοποίηση αυτοκινητιστών απ όλη τη χώρα στη Βουλή κατά της εφαρμογής του τεκμαρτού εισοδήματος και των αντικειμενικών κριτηρίων στη φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών.
«Το Ταξί έχει πολλές ιδιαιτερότητες, έχει έδρα με βάσει τα πληθυσμιακά κριτήρια, άλλο αυτό που δραστηριοποιείται στην Αθήνα, άλλο στις τουριστικές περιοχές, άλλο στην Πάτρα και σε ένα χωριό. Αυτά δεν τα λαμβάνει υπόψη το νέο φορολογικό. Επίσης, σημαντικό θέμα είναι και το ποσοστό ιδιοκτησίας, υπάρχουν Ταξί 100% ιδιόκτητα, Ταξί με 50% και σε κάποιες πόλεις και με 30%. Και εδώ δεν κάνει μια εξαίρεση. Έρχονται τώρα, οι ίδιοι και μας στοχοποιούν και μας αποκαλούν φοροφυγάδες, μας βάζουν όλους σε ένα τσουβάλι…» αναφέρει ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτήτων Ταξί Πάτρας Γιώργος Σιδέρης.
Άδειες πιάτσες και στο Αίγιο
Χειρόφρενο σήκωσαν από χθες Τρίτη τα ξημερώματα, για πρώτο 24ωρο στην πόλη, και τα Ταξί στο Αίγιο και τα Καλάβρυτα, στα πλαίσια της πανελλαδικής κινητοποίησης που βρίσκεται σε εξέλιξη. Η συμμετοχή των αυτοκινητιστών του Αιγίου στην κινητοποίηση είναι μεγάλη, Ταξί δεν υπάρχου στις πιάτσες ενώ εξυπηρετούντα μόνο να επείγοντα μέσω κλήσης στο Ραδιοταξί Αιγίου.
Σύμφωνα με τους αυτοκινητιστές, με το νέο φορολογικό προκύπτει μια ελάχιστη επιπλέον επιβάρυνση της φορολογίας στα 1.800 ευρώ κατ έτος, με κλιμάκωση για τους επαγγελματίες που λειτουργούν δύο και τρεις τριετίες αλλά και αν έχει άλλο οδηγό το Ταξί.
Στα πλαίσια της απεργιακής κινητοποίησης πραγματοποιήθηκε προχθές Δευτέρα στην Πάτρα η Γενική Συνέλευση του Σωματείου Ταξί.
Αύριο Πέμπτη κατά την ψήφιση του νέου φορολογικού θα υπάρξει μαζική κινητοποίηση και μετάβαση των αυτοκινητιστών στη Βουλή με αίτημα να υπάρξει άμεση τροποποίηση διατάξεων του φορολογικού.πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News