Πέμπτη 7 Δεκέμβριος 2023, 6:27
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Αιγιάλεια: Πότε θα είναι έτοιμο το πρώην Club Mediterranee


Θέμα χρόνου είναι, πλέον, ν’ αλλάξει το σκηνικό στο Λαμπίρι Αιγιάλειας και η περιοχή ν’ αρχίσει ν’ αποκτά ευρωπαϊκό κοσμοπολίτικο αέρα!

Οι φρέσκιες πληροφορίες της «ΠτΔ» λένε ότι μέσα στο 2024 θα ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για το Mare Terra! Και άνοιξη του 2026 θα λειτουργήσει η Μονάδα.

Αυτό επιβεβαίωσαν στην «Πελοπόννησο της Δευτέρας» και μέλη της εκμισθώτριας, δηλαδή του Φιλοπροοδευτικού Συλλόγου Λαμπιρίου, καθώς επίσης υψηλόβαθμο στέλεχος της Azur Selection!

Τα μεγαλεπίβολα επενδυτικά σχέδια της Azur Selection για την αξιοποίηση του πρώην Club Méditerranée στο Λαμπίρι, μίας θρυλικής ξενοδοχειακής μονάδας που έχει διακόψει τη λειτουργία της εδώ και 30 χρόνια, μπαίνουν στην τελική ευθεία.

Η Azur Selection θα δημιουργήσει εκεί το Mare Terra, ένα πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα 300 δωματίων, με επένδυση ύψους 40 εκατ. ευρώ περίπου.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, οι εργασίες κατασκευής του Mare Terra αναμένεται να ξεκινήσουν μετά το καλοκαίρι του 2024, ενώ το ξενοδοχειακό συγκρότημα θα λειτουργήσει στις αρχές του 2026.

Σύμφωνα με το υψηλόβαθμο στέλεχος της Εταιρείας κ. Χωματά, το έργο θα δημιουργήσει κατά τη λειτουργία του περίπου 100 θέσεις εργασίας, ενώ σημαντικό είναι ότι θα λειτουργεί 12 μήνες τον χρόνο.

«Το θέρετρο θα απευθύνεται κυρίως σε επισκέπτες από την Ευρώπη και την Αμερική. Η περιοχή, ακόμη και τα προϊόντα που παράγονται εκεί, θα γίνουν γνωστά στο εξωτερικό, χάρη στην επένδυση. Τώρα εργαζόμαστε για την υλοποίηση των σχεδίων και την ανάπλαση της περιοχής» τονίζει ο ίδιος.

Οπως μάθαμε, η μαύρη σταφίδα, τα κρασιά, τα οπωροκηπευτικά και το ελαιόλαδο της Αιγιάλειας θα αποτελέσουν προϊόντα «πρώτης γραμμής» για τις υπηρεσίες που θα παρέχει το πολυτελές θέρετρο.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας μίσθωσης των 70,3 στρεμμάτων στο Λαμπίρι από την Αzur Selection του Ομίλου Αρβανιτάκη, εκπονούνται οι μελέτες για την υλοποίηση των σχεδίων ανάπλασης της έκτασης, ενώ παράλληλα προχωρά η αποψίλωση του χώρου που είχε υποστεί εκτεταμένες ζημιές από τη φωτιά του 2021.

Μέσα στο 2024 θα έχει ολοκληρωθεί ο πλήρης καθαρισμός της έκτασης, ούτως ώστε να είναι σε θέση να αξιοποιηθεί.

Το πλάνο αξιοποίησης είναι άκρως εντυπωσιακό και ιδιαιτέρως ελπιδοφόρο για την περιοχή, καθώς είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσει «πηγή» εισοδημάτων για τον δήμο λόγω της επισκεψιμότητας, αλλά και των λοιπών επενδύσεων που θα γίνουν σαν επιχειρησιακή «αλυσίδα» στο συγκεκριμένο σημείο ή σε όμορες περιοχές.

Ο χώρος έχει παραχωρηθεί για 40 συν 8 χρόνια έναντι μισθώματος 80.000 ευρώ τον χρόνο από τον Φιλοπροοδευτικό Σύλλογο Λαμπιρίου που διαχειρίζεται το κληροδότημα της Μαρίας Παναγιωτακοπούλου.

O πέμπτος κατά σειρά πλειοδοτικός διαγωνισμός ολοκληρώθηκε στις αρχές του καλοκαιριού του 2021, για να ακολουθήσει, όμως, η μεγάλη καταστροφική πυρκαγιά του ίδιου καλοκαιριού στη Ζήρια και στο παραθαλάσσιο ακίνητο, δημιουργώντας μεγάλα προσκόμματα για την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Χρειάστηκαν οι επιτόπιες αυτοψίες από τους επενδυτές μέχρι το τελικό «ναι», ώστε να πέσουν οι υπογραφές.

Διαβάστε επίσης

Αχαΐα: Ξενοδοχείο 300 κλινών και μόνιμες κατοικίες με θέα τον Κορινθιακό – Το project που εκτοξεύει την περιοχή

Κορινθιακή Ριβιέρα με επενδύσεις – Από Αραχωβίτικα μέχρι Λουτράκι στήνεται το νέο σκηνικό του τουρισμού

Αχαΐα: Επένδυση στα καμένα – 5στερο resort με 300 κλίνες στο Λαμπίρι

 πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News