Παρασκευή 29 Μάρτιος 2024, 10:37
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Αιγιάλεια: Η ώρα της σύνδεσης με τον Βιολογικό

Η ώρα της πράξης έφτασε για το τεράστιο αποχετευτικό έργο σε Δυτική και Ανατολική Αιγιάλεια που αφορά στη σύνδεση παραλιακών οικισμών -από Αιγείρα μέχρι Λαμπίρι- με τον Βιολογικό Καθαρισμό της Μυρτιάς Αιγίου.

Παρά τις ανησυχίες που εκφράστηκαν τελευταία στο δημοτικό συμβούλιο για την εργολαβία το ενδεχόμενο να επηρεαστεί από τις μεγάλες ανατιμήσεις των υλικών να σταματήσει ή τουλάχιστον να επιβραδυνθεί ασφαλείς πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος» θέλουν την εταιρεία «Ιntrakat» όχι μόνο να παραδίδει ολοκληρωμένα τα εσωτερικά Αποχετευτικά Δίκτυα εν αρχή στην Κοινότητα Ροδοδάφνης αλλά να κάνει και τη διασύνδεση της περιοχής με τον ΒΚ. Μάλιστα μέσα σε 20 περίπου ημέρες ακολουθεί και η παραλιακή περιοχή της Ακολης.

Θα ακολουθήσουν Πανόραμα Ροδοδάφνης Σελιανίτικα και Λόγγος Συμπολιτείας και κατόπιν η Δημοτική Ενότητα Ερινεού οι οποίες μόλις τελειώσουν οι εργασίες θα συνδεθούν και αυτές στο Δίκτυο Αποχέτευσης του Δήμου Αιγιάλειας.

«Συνεχίζουμε απρόσκοπτα το έργο και δεν υπάρχει θέμα διακοπής. Εκτελείται καλά παρότι υπάρχουν μεγάλες αυξήσεις και δεν γεννάται κάποιο ζήτημα…» έλεγαν στην «ΠτΔ» εκπρόσωποι της εταιρείας.

Σχετικά με το αίτημα να προηγηθούν οι εργασίες στους Παραλιακούς Οικισμούς της Ανατολικής Αιγιάλειας ώστε να συνδεθούν με τον ΒΚ Αιγίου και ν’ απαλλαγούν από εκκενώσεις βόθρων και κοστοβόρα μεταφορά με βυτία στον ΒΚ από την Ιντρακάτ λέγεται πως τα έργα έχουν μεν ξεκινήσει εκεί αλλά στην παραλία θα γίνουν μετά το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου αφού στο σκεπτικό της είναι «να μην διασαλευθεί η καθημερινότητα της παραθεριστικής σεζόν».

στο

πηγή: pelop

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News