Πέμπτη 7 Δεκέμβριος 2023, 4:37
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Αχαϊκή: «Ανατροπές» και ενστάσεις στη διαβόητη δίκη τραπεζιτών

Η δίκη της Αχαϊκής Τράπεζας άρχισε χθες, αλλά διεκόπη και θα επαναληφθεί την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου, λόγω ανυπέρβλητου κωλύματος της Αθηναίας συνηγόρου ενός εκ των βασικών κατηγορουμένων.

Η εξέλιξη αυτή είχε προαναγγελθεί από την «Πελοπόννησο», αλλά δεν χρήζει παρερμηνειών, διότι πολύ απλά πρόκειται περί μιας πρόσκαιρης της ακροαματικής διαδικασίας και όχι αναβολής. Εάν συνέβαινε το δεύτερο, θα ευσταθούσαν, ίσως, οι εικασίες περί χρονοτριβής για να οδηγηθούμε σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν πιθανές στην περίπτωση αναβολής, διότι θα απαιτείτο νέα σύνθεση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και οι δικαστές θα χρειάζονταν χρόνο για να μελετήσουν την ογκωδέστατη δικογραφία των 2.476 σελίδων!

Συνεπώς, η διακοπή μιας εβδομάδας είναι άνευ ουσίας και με το ξεκίνημα της δίκης, την ερχόμενη Πέμπτη, η έδρα θα μπει στα βαθιά της διαδικασίας, γιατί θα έχει να αντιμετωπίσει «βροχή» ενστάσεων από την πλευρά των κατηγορουμένων.

Οι νομικοί παραστάτες των τελευταίων εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι αυτές θα κριθούν στην ουσία τους και ενδέχεται να παρατηρηθούν… «ανατροπές» στην εκδίκαση της υπόθεσης! Χαρακτηριστικά, αναφέρεται ότι μια κρίσιμη ένσταση θ’ αφορά στο γεγονός ότι δεν γίνεται στη δικογραφία ακριβής προσδιορισμός της ζημίας της Τράπεζας, όπως προβλέπεται από τον Ποινικό Κώδικα, για να μπορεί να σταθεί η κατηγορία τους από κοινού και κατ’ εξακολούθηση κακουργηματικής απιστίας.

Σε κάθε περίπτωση εκτιμάται ότι από την έκβαση των ενστάσεων, θα κριθεί εν πολλοίς το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας. Θα είναι μία δίκη που θα «κρατήσει» μήνες ή θα προκύψει σύντμηση του χρόνου και έκδοση απόφασης σύντομα, όπως συνέβη με την αντίστοιχη υπόθεση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας, που το Τριμελές Εφετείο της πρωτεύουσας της Φθιώτιδας αθώωσε τους 20 κατηγορουμένους;

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

πηγή: pelop.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News