Πέμπτη 7 Δεκέμβριος 2023, 1:20
Culture

«A Million Miles Away»: Η ιστορία ενός αστροναύτη που τον απέρριψε 11 φορές η NASA

Ο Jose Hernandez έγινε ο πρώτος πρώην μετανάστης εργάτης που πήγε στο διάστημα ως αστροναύτης της NASA, αφότου τον απέρριψαν πάνω από 10 φορές. Το αξιοσημείωτο ταξίδι του από τα χωράφια της Καλιφόρνια στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό έγινε ταινία streaming στο Amazon Prime και έχει κερδίσει ήδη επαίνους από κριτικούς και κοινό.

Η δημοφιλής ταινία κυκλοφόρησε στις 15 Σεπτεμβρίου με τον ηθοποιό Michael Peña να πρωταγωνιστεί ως Hernández στο «A Million Miles Away». Ο Hernández, έγραψε ιστορία στο Space Shuttle Discovery το 2009, την πρώτη αποστολή που έστειλε δύο Λατίνους αστροναύτες στο διάστημα. «Ποιος καλύτερος να αφήσει αυτόν τον πλανήτη και να βουτήξει στο άγνωστο από έναν μετανάστη αγρότη;», λέει o στην ταινία.

Για χρόνια, ο Hernández μεγάλωσε σε μια οικογένεια μεταναστών εργατών που ακολουθούσαν τη συγκομιδή λαχανικών από την Καλιφόρνια και το Μεξικό. Οι γονείς του κατάγονταν από την πολιτεία του Μιτσοακάν του Μεξικού. Ο Hernandez γεννήθηκε στην Καλιφόρνια. «Ενώ οι άλλοι περίμεναν με ανυπομονησία τις καλοκαιρινές διακοπές, εγώ τις μισούσα», είπε ο Hernández στο CNNi το 2016. «Οι καλοκαιρινές διακοπές σήμαιναν να δουλεύεις επτά ημέρες την εβδομάδα στα χωράφια».

Η ταινία απεικονίζει την επιμονή του καθώς η διαστημική υπηρεσία απέρριψε τις αιτήσεις αστροναύτη του Hernández 11 φορές πριν τον επιλέξει για το πρόγραμμα το 2004. Και δείχνει τον κρίσιμο ρόλο που έπαιξε η οικογένεια του Hernández υποστηρίζοντάς τον στην πορεία.

Η σκηνή που ξεχώρισε και η απάντηση της NASA

Σε μια συνέντευξη του 2009 στο CNNi, ο πατέρας του, Salvador Hernández, περιέγραψε τις συζητήσεις που θα είχε με τα παιδιά του αφού τελείωσαν μια δύσκολη μέρα δουλειάς. «Θα τους έβαζα στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου. Ήταν όλοι πολύ σκονισμένοι. Θα τους έλεγα, καλύτερα να αρχίσουν να παίρνουν το σχολείο στα σοβαρά γιατί αν δεν το κάνουν αυτό, θα εργάζονται συνεχώς στα χωράφια… Αυτό θα είναι το μέλλον τους». Είναι μια σκηνή που θα αναγνωρίσουν οι θεατές της ταινίας, που απεικονίζεται σχεδόν λέξη προς λέξη από τον ηθοποιό, Julio César Cedillo.

Η NASA τον απέρριψε 11 φορές πριν τον κάνει αστροναύτη και τώρα η ζωή του έγινε ταινία.

Το «A Million Miles Away» αφηγείται την ιστορία ενός αγοριού που μεγάλωσε στα χωράφια, αλλά κρατούσε τα μάτια του στα αστέρια.

Τα σχόλια του έκαναν τη NASA να πάρει τη δική της θέση. Σε μια δήλωση που κυκλοφόρησε στα μέσα ενημέρωσης, η NASA είπε ότι οι απόψεις του Hernández ήταν δικές του και δεν εκπροσωπούσαν τη διαστημική υπηρεσία. Η δήλωση προσέθεσε ότι ο Hernández είχε κάθε δικαίωμα να εκφράσει τις προσωπικές του απόψεις. Ωστόσο ο ίδιος επανέλαβε την αρχική του άποψη όλα αυτά τα χρόνια.

Ο Hernández μίλησε πρόσφατα στο CNNi για το πώς ήταν να βλέπεις τη ζωή του να μετατρέπεται σε ταινία. Ο πρώην αστροναύτης προσπάθησε να βοηθήσει τον Peña σε μια σκηνή που κατευθύνεται στο διάστημα. Αλλά είπε ότι ο ρόλος του στην ταινία ξεπέρασε πολύ αυτή την εμφάνιση. Όταν δεν ασχολείται με αυτό και δεν προωθεί τη νέα ταινία, εργάζεται ως σύμβουλος αεροδιαστημικής μηχανικής ή λέει την ιστορία του ως αστροναύτης. Μέσα σε όλα αυτά ο 61χρονος μερικές φορές βρίσκεται πίσω στα χωράφια δουλεύοντας δίπλα στον πατέρα του.

«Είμαι ακόμα το ίδιο άτομο. Η οικογένεια κρατά τα πόδια σου γερά στο έδαφος», είπε. «Συνεχίζω να είμαι πατέρας και σύζυγος και βγάζω τα σκουπίδια κάθε Πέμπτη. Έχω τις δουλειές μου στο σπίτι που πρέπει να ολοκληρώσω», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Hernández.

Νίκος Σούλης: «Ο Κασσελάκης έχει μεγάλο επικοινωνιακό ταλέντο»

Ο σκηνοθέτης του Κασσελάκη αποκαλύπτει…

Ο βασιλιάς των video clips και σκηνοθέτης μιλά για το πρόσωπο των ημερών και το σποτ στη Μακρόνησο, τους δασκάλους του, Αλέξη Δαμιανό και Παντελή Βούλγαρη, και τις συνεργασίες του με μεγάλους έλληνες και ξένους καλλιτέχνες

πηγή: www.in.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News