Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024, 12:25
Ελλάδα

Αριδαία – Καιρός: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η πόλη – Νέες εικόνες από τις πλημμύρες

Οι πλημμύρες έχουν προκαλέσει χάος στην Αριδαία με τους κατοίκους της περιοχής για τα όσα καλούνται να αντιμετωπίσουν, μετά από μια βροχή δύο ωρών. Η πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης…

Οι ουρανοί στην Αριδαία άνοιξαν και οι πλημμύρες σε σπίτια, δρόμους, σχολεία και καταστήματα, έχουν «παραλύσει» την περιοχή. Τα συνεργεία του δήμου προσπαθούν από τη νύχτα να επαναφέρουν την ομαλότητα, αλλά μέχρι στιγμής αυτό είναι αδύνατον. Μεγάλες ζημιές καταγράφονται σε καλλιέργειες, ενώ το γήπεδο του Αλμωπού θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο από τα ορμητικά νερά που κατέκλυσαν τους χώρους του σταδίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ζημιές στην Αριδαία προκλήθηκαν σε καταστήματα και υπόγεια στην κεντρική πλατεία της πόλης, στο γήπεδο του Αλμωπού και σε χωράφια, ενώ η κυκλοφορία διεκόπη σε αρκετά σημεία στον δήμο.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 83 κλήσεις για άντληση υδάτων και έκανε σχετικές ενέργειες σε 22 περιπτώσεις. Μετά από 2 ώρες βροχής διεκόπη και η κυκλοφορία, ενώ οι κάτοικοι κάνουν λόγο για έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων.

Ο δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης μίλησε για το έντονο καιρικό φαινόμενο που προκάλεσε πολλαπλά προβλήματα. Έκανε λόγο για τεράστιο όγκο νερού που μπήκε από 4 διαφορετικές περιοχές της Αριδαίας. «Έφτασε τους 60 – 70 πόντους μέσα στα καταστήματα. Τέτοια πλημμυρικά φαινόμενα είχαν να εκδηλωθούν από το 1979» τόνισε ο κ. Μπάτσης.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας συγκάλεσε εκτάκτως σε συνεδρίαση το Σ.Τ.Ο. στο δημοτικό κατάστημα Αριδαίας για να εκτιμηθούν οι επιπτώσεις από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, που έπληξαν τον Δήμο Αλμωπίας και να δρομολογήσει άμεσα δράσεις πολιτικής προστασίας. «Ο Δήμος έχει κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Ο δήμος θα προχωρήσει σήμερα σε καταγραφή για να ξεκινήσει η διαδικασία χορήγησης αποζημιώσεων στους πληγέντες. Όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα παραμείνουν κλειστές.

Στην Ηγουμενίτσα, που επλήγη επίσης από την κακοκαιρία, ένας πυροσβέστης βγήκε από το πυροσβεστικό όχημα και σήκωσε στα χέρια έναν εγκλώβισμένο οδηγό για να τον σώσει.

Η σφοδρή βροχόπτωση μετέτρεψε τους δρόμους σε ποτάμια μέσα σε λίγα λεπτά στην Αριδαία. Σπίτια και καταστήματα έχουν πλημμυρίσει με τους κατοίκους και τους καταστηματάρχες να μην ξέρουν τι να κάνουν.

πηγή: www.newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News