Ελλάδα

Φρενίτιδα με τις «λαμπάδες Κουτσούμπα» – Τι δηλώνει η δημιουργός τους

Βροχή από παραγγελίες δέχεται αυτές τις μέρες το εργαστήρι «Το λειρί του κόκορα» στην Κρέστενα Ηλείας, το οποίο κατασκευάζει τις «λαμπάδες Κουτσούμπα».

Οι «λαμπάδες Κουτσούμπα» έκαναν την… πρώτη εμφανισή τους το Πάσχα του 2022 λίγες μέρες πριν την Κυριακή του Πάσχα. Τότε ένας πελάτης παρήγγειλε μια λαμπάδα με τον Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και μια ατάκα του, και δημοσιοποίησε την υπέροχη δημιουργία. Αυτό ηταν, ο χαμός… ξεκίνησε!

Το εργαστήρι άρχισε να δέχεται καταιγισμό παραγγελιών, και γρήγορα ανακοίνωσε πως δε μπορεί να δεχτεί άλλες.

Φέτος όμως η Πένυ Καλογεροπούλου, η οποία είναι ιδιοκτήτρια του εργαστηρίου, ξεκίνησε από νωρίς να δέχεται παραγγελίες, και ούτε η ίδια φανταζόταν το νέο πανικό που θα γίνει.

Μιλώντας στο newsit.gr, δήλωσε πως… της τελείωσε το κερί που είχε για να φτιάχνει λαμπάδες, και παρήγγειλε άλλο από την Αθήνα.

Από το Πάντειο… στις λαμπάδες Κουτσούμπα

Η ίδια δεν φανταζόταν καν ότι θα κάνει αυτή τη δουλειά όταν το 2004 περνούσε στη σχολή Δημόσιας Διοίκησης στο Πάντειο.

Η σχολή τελείωσε, η κρίση ξεκίνησε, και δουλειά πουθενά. Έτσι το 2013 πήρε την απόφαση να επιστρέψει στον τόπο της, την Κρέστενα Ηλείας.

«Ήθελα να ασχοληθώ με κάτι, και άρχισα να κάνω χειροτεχνίες. Σιγά σιγά αυτό εξελίχτηκε και ξεκίνησα να φτιάχνω δώρα μετά από παραγγελίες» μας λέει.

Φυσικά εκτός από την κλίση της σε αυτό και το χέρι της που «πιάνει», η Πένυ παρακολούθησε και σεμινάρια.

Κάπως έτσι «ξεπήδησε» λοιπόν και το εργαστήρι «Το λειρί του Κόκορα», το οποίο ασχολείται με γάμους, βαφτίσεις αλλά και εποχικά δώρα, όπως οι λαμπάδες.

Μάλιστα παραδίδει και η ίδια σεμινάρια, αφού το εργαστήρι είναι πιστοποιημένο εργαστήρι σεμιναρίων από την «Powertex academy».

Οι πιο περιζήτητες ατάκες και τα… γαλλικά

Φέτος που ξεκίνησε νωρίτερα να δέχεται παραγγελίες για τις «λαμπάδες Κουτσούμπα», απλά δεν προλαβαίνει. Μάλιστα τις φτιάχνει μόνο αυτή, και μια φίλη της τη βοηθά με τη συσκευασία.

Οι ατάκες που παραγγέλνονται περισσότερο είναι οι «αυτοί είστε» και «που τα βρήκατε αυτά τα φιντάνια;».

Ωστόσο τις τελευταίες ημέρες οι πελάτες ζητούν και λαμπάδες με τον Δημήτρη Κουτσούμπα και ατάκες του στα γαλλικά, τις οποίες είπε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο Παρίσι, σε συγκέντρωση των απεργών. Ήδη έχουν ξεκινήσει να φτιάχνονται και αυτές.

Η Πένυ Καλογεροπούλου σημειώνει επίσης πως το σχέδιο για τον Δημήτρη Κουτσούμπα είναι από τη σειρά «Baby Politicians» του Νικόλα Στεφαδούρου, ο οποίος έδωσε και την άδειά του για τις λαμπάδες. «Αν δεν είχε δώσει την άδειά του δε θα γινόταν όλο αυτό», τονίζει.

«Να γεμίσουν οι εκκλησίες και μετά… οι κάλπες»

Η Πένυ στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα μπροστά τις εκλογές, μη διστάζοντας να δηλώσει πως στηρίζει το ΚΚΕ. «Να γεμίσουν με λαμπάδες οι εκκλησίες και μετά… οι κάλπες» μας λέει χαρακτηριστικά, εννοώντας φυσικά την ενίσχυση του ΚΚΕ.

Μάλιστα επειδή τη δήλωση αυτή την έχει κάνει και στην τηλεόραση, την πήρε τηλέφωνο μια γιαγιά από χωριό της Μάνης, λέγοντάς της πως και η ίδια ψηφίζει ΚΚΕ αλλά δεν τολμά να το πει εκεί που βρίσκεται, και συνεχάρη την Πένυ για το θάρρος της!

Επίσης μας λέει πως δέχεται παραγγελίες και για άλλα πρόσωπα όπως ο Φιντέλ Κάστρο, ο Λένιν, ο Δήμαρχος Πάτρας Κώστας Πελετίδης, ο Άρης Βελουχιώτης κ.α.

Πάντως μας λέει πως δε θα δέχεται για πολλές μέρες ακόμα παραγγελίες, γιατί πολύ απλά, δεν θα προλάβει!

Μέχρι τότε όμως, όποιος θέλει μπορεί να στείλει την παραγγελία του στο igiagiamasikali.gr/product-category/epochiaka/pascha/labades.

πηγή: www.newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News