Τρίτη 23 Απρίλιος 2024, 12:32
Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Στο κόκκινο η αγωνία για την 21χρονη – Οι σκέψεις του οδηγού που την εγκατέλειψε μετά το τροχαίο

Οι γιατροί στη Θεσσαλονίκη δίνουν μάχη για να κρατήσουν στη ζωή την 21χρονη που τραυματίστηκε στο τροχαίο. Ο οδηγός που την παρέσυρε και την εγκατέλειψε θέλει να μιλήσει με τους γονείς της κοπέλας…

Κορυφώνεται η αγωνία για την 21χρονη που τραυματίστηκε στο τροχαίο με εγκατάλειψη στη Θεσσαλονίκη. Μετά τις χειρουργικές επεμβάσεις, παραμένει διασωληνωμένη και οι γιατροί περιμένουν να δουν πως θα ανταποκριθεί ο οργανισμός της. Δίπλα της, βρίσκεται από την πρώτη στιγμή η μητέρα της, που όπως έχει πει, περιμένει να γίνει ένα θαύμα, για να σωθεί η ζωή της κόρης της. Ο οδηγός που την παρέσυρε κρατείται στην αστυνομία και ζητάει να δει και να μιλήσει από κοντά με τους γονείς της 21χρονης. Επιμένει ότι δεν ευθύνεται για το ατύχημα και προσπαθεί να ρίξει την ευθύνη στη νεαρή κοπέλα, που όπως λέει, πετάχτηκε ξαφνικά στο δρόμο.

Κακουργηματική δίωξη απήγγειλε ο εισαγγελέας σε βάρος του 26χρονου οδηγού που παρέσυρε και εγκατέλειψε την 21χρονη φοιτήτρια, τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, στην οδό Εγνατία της Θεσσαλονίκης. Για κακούργημα διώκεται και η 19χρονη συνεπιβάτιδά του, που συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου.

Όπως έγινε γνωστό, ο 26χρονος οδηγός κατηγορείται για επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη, όπως επίσης για εγκατάλειψη τροχαίου και οδήγηση χωρίς την σχετική άδεια. Ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί στο παρελθόν για υπόθεση ναρκωτικών.

Η 19χρονη Ελληνίδα από την πλευρά της, αντιμετωπίζει το κακούργημα της συνέργειας σε επικίνδυνη οδήγηση, που είχε ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη και της συνέργειας σε εγκατάλειψη τροχαίου. Ο 26χρονος παρουσιάστηκε το πρωί της Πέμπτης στην Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, όπου, συνοδευόμενος από δικηγόρο, κατέθεσε για το περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να είπε ότι εγκατέλειψε το σημείο της παράσυρσης επειδή φοβήθηκε καθώς δεν διαθέτει άδεια παραμονής στη χώρα μας, αλλά και γιατί υπήρχαν άτομα εκεί να την βοηθήσουν.

Επιπλέον, επέμενε στον ισχυρισμό του ότι η 21χρονη φοιτήτρια πετάχτηκε ξαφνικά στον δρόμο με αποτέλεσμα να την παρασύρει, λέγοντας ουσιαστικά ότι εκείνη ευθύνεται για το τροχαίο ατύχημα, ενώ αρνήθηκε ότι έκανε όπισθεν και την ξανά πάτησε στην προσπάθειά του να ξεφύγει. «Δεν έτρεχα, αλλά έχασα τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Δεν έκανα αναστροφή, έβαλα όπισθεν και έφυγα γιατί φοβήθηκα» είπε.

Ο 26χρονος που, όπως αποδείχθηκε δε διέθετε ούτε δίπλωμα οδήγησης, δήλωσε ότι είναι συντετριμμένος και ότι προέχει η κατάσταση της υγείας του θύματος. Ο δικηγόρος που τον εκπροσωπεί κυμάνθηκε στο ίδιο μήκος κύματος για το τροχαίο με την εγκατάλειψη της 21χρονης και είπε ότι ο πελάτης του, θα ήθελε να μιλήσει με τους γονείς της τραυματισμένης κοπέλας.

Ο οδηγός στο newsit.gr πριν παραδοθεί

«Αποφάσισα να παραδοθώ και είμαι έτοιμος για αυτό. Είμαι συγκλονισμένος, δεν μπορώ ακόμα να πιστέψω αυτό που έγινε», δηλώνει ο 26χρονος στο newsit.gr και συνεχίζοντας προσθέτει: «Είμαι πολύ στενοχωρημένος για αυτό που έγινε με το κορίτσι. Στο αυτοκίνητο ήμουν με μία φίλη μου και πηγαίναμε προς τα Λαδάδικα και ξαφνικά ακούσαμε ένα πολύ δυνατό μπάμ. Εμείς δεν είχαμε δει τίποτα, φαίνεται πως το κορίτσι πετάχτηκε τελείως στα ξαφνικά. Εμείς περνούσαμε κανονικά με πράσινο φανάρι, δεν έτρεχα καν, πήγαινα με ούτε 50 χιλιόμετρα. Και ξαφνικά έγινε αυτό. Τρόμαξα».

«Αισθάνθηκα ότι θα τη βοηθήσει ο κόσμος, γι’ αυτό έφυγα»

Συνεχίζοντας, λέει στο newsit.gr, ότι αποφάσισε να φύγει από το σημείο του τροχαίου γιατί είχε δικαστικό παρελθόν και δεν είχε επίσημα έγγραφα παραμονής στη χώρα. 

Και τα δύο παραπάνω επιχειρήματά του, όμως, δεν θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν την πράξη του σε καμία των περιπτώσεων.

«Η κοπέλα πετάχτηκε ξαφνικά μπροστά μου με ένα κινητό στο χέρι και ούτε πρόλαβα να αντιδράσω. Πάτησα φρένο και πετάχτηκε πίσω το αυτοκίνητο γιατί γλίστρησε. Το κορίτσι έπεσε πάνω στο αμάξι. Έβαλα μετά ταχύτητα. Μαζεύτηκε πολύ γρήγορα κόσμος εκεί και αισθάνθηκα πως την κοπέλα θα την βοηθήσει ο κόσμος. Και έτσι έφυγα.

Φοβήθηκα γιατί έχω και παρελθόν με δικαστικές υποθέσεις, δεν έχω και επίσημα έγγραφα παραμονής στη χώρα και φοβήθηκα ότι θα με απελάσουν από τη χώρα. Έφυγα και σκεφτόμουν τι πρέπει να κάνω. Έχω τρεις μέρες να κοιμηθώ.

Δεν μπορώ να ηρεμήσω. Ζητάω μια μεγάλη συγγνώμη από την οικογένεια της. Δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να της κάνω κακό. Προσπαθούσα τόσες μέρες να ενημερώνομαι να δω τι κάνει το κορίτσι, αν υπάρχουν ελπίδες. Είμαι έτοιμος να αντιμετωπίσω ό,τι χρειαστεί».

πηγή: www.newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News