Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: «Όταν ο αστυνομικός πυροβόλησε σκέφτηκε τα παιδιά του;» λέει ο πατέρας του 16χρονου

Για τον σοβαρό τραυματισμό του γιου του από αστυνομικό μετά από καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε ο πατέρας του 18χρονου Ρομά

 Σχετικά με την κατάσταση της υγείας του γιου του, ανέφερε: “Στα ίδια παραμένει ο Κώστας, δεν έχει επιπλοκές, κινδυνεύει η ζωή του», μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Οσον αφορά στις πληροφορίες για το πώς έγινε το περιστατικό ο πατέρας δήλωσε: Ο γιος μου από ότι δείχνουν και οι κάμερες, τα βίντεο. Τα μηχανάκια ήταν δίπλα από το πρατήριο. Ο γιος μου είχε κάνει αναστροφή και ερχόταν προς το σπίτι. Άνοιξε ταχύτητα ο γιος μου, συμφωνώ, αλλά υπήρχαν πολύ άλλοι τρόποι να τον κάνουν να σταματήσει, όχι να τον σκοτώσουν».

Ακόμη ο πατέρας του 16χρονου ανέφερε: “Ο αστυνομικός, έχει δύο παιδιά συμφωνώ, ο κ. Κούγιας, που είπε οτι ο αστυνομικός είχε δύο παιδιά… Ο αστυνομικός, όταν πυροβόλησε το δικό μου το παιδί, σκέφτηκε τα παιδιά του;”

Στη συνέχεια τόνισε: “Οι αστυνομικοί γνώριζαν ποιος είναι στο αυτοκίνητο. Ήταν μέσα στο πρατήριο… Όσον αφορά τι κίνητρο του πυροβολισμού, ίσως να υπάρχει ρατσισμός γιατί είμαστε Ρομά.” είπε και έκλεισε λέγοντας πως “Θέλω από την πολιτεία να τιμωρηθεί, και να μπει φυλακή.”

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Παναγιώτης Σαμπάνης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ρομά “Μέγας Αλέξανδρος”, ο οποίος, αφού αναφέρθηκε στην κατάσταση της υγείας του 16χρονου, λέγοντας πως “ένα θαύμα θα τον σώσει”, στη συνέχεια τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια για να σταματήσουν οι εντάσεις που έχουν ξεκινήσει σε όλη τη χώρα. 

“Πραγματικά από εχθές το βράδυ, βλέπετε σήμερα είναι ήρεμα τα πράγματα είμαστε σε διαβούλευση με τα τοπικά σωματεία να σταματήσει αυτό, δεν κάνει καλό σε κανέναν, ούτε στην οικογένεια.” ανέφερε αρχικά.

“Αυτή τη στιγμή εμείς ηρεμούμε τον κόσμο, να μην ξανακάνει αυτό το πράγμα. Δεν ξέρουμε για την κατάσταση του παιδιού, δεν μπορούμε να εγγυηθούμε κάτι. Συζητάμε μία ειρηνική διαδήλωση στα δικαστήρια και προσπαθούμε να μην υπάρχουν έκτροπα.” είπε στη συνέχεια ενώ τόνισε ότι θέλουν να αποδωθεί δικαιοσύνη και να μην “κουκουλωθεί το θέμα”.

πηγή: www.newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News