Σάββατο 5 Οκτώβριος 2024, 11:21
Ξένη Μουσική

Ο Πολ Σάιμον επιστρέφει στη σκηνή παρά το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Paul Simon, Bizkaia Arena, BEC, Barakaldo, 17/XI/2016

Ο Πολ Σάιμον άφησε να εννοηθεί ότι θα επιστρέψει στις ζωντανές εμφανίσεις, παρά την απόφασή του να αποσυρθεί από τις περιοδείες το 2018 και την απώλεια ακοής στο αριστερό του αυτί κατά την ηχογράφηση του άλμπουμ *Seven Psalms* το 2023.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στον *Guardian*, ο 82χρονος τραγουδοποιός δήλωσε: «Ελπίζω να μπορέσω τελικά να δώσω μια ολοκληρωμένη συναυλία. Είμαι αισιόδοξος. Πριν από έξι μήνες ήμουν απαισιόδοξος».

Το 2018, ο Σάιμον είχε χαρακτηρίσει την αποχαιρετιστήρια περιοδεία του ως «πράξη θάρρους», εκφράζοντας ανάμεικτα συναισθήματα σχετικά με το τέλος της καριέρας του ως ερμηνευτή. Η τελευταία του συναυλία σε περιοδεία πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη, τον Σεπτέμβριο του 2018, και ακολούθησαν μερικές μοναδικές εμφανίσεις το 2019. Ενώ είχε δηλώσει ότι δεν θα ξανακάνει περιοδεία, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εμφανιστεί ξανά περιστασιακά, με τα κέρδη να διατίθενται σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Κατά την ηχογράφηση του *Seven Psalms*, ο Σάιμον άρχισε να χάνει την ακοή του, κάτι που περιέγραψε ως «τρομακτικό και απογοητευτικό». Στη συνέντευξή του, παραδέχτηκε ότι εξακολουθεί να δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στην απώλεια αυτή, λέγοντας πως δεν έχει ακόμη βρει τρόπο να αποδίδει ζωντανά υπό αυτές τις συνθήκες.

Ωστόσο, τον Σεπτέμβριο του 2023, επέστρεψε διστακτικά στις ζωντανές εμφανίσεις, παίζοντας επτά ακουστικά τραγούδια σε έναν φιλανθρωπικό έρανο στη Νέα Υόρκη. Το σετ περιλάμβανε κλασικά κομμάτια όπως τα *Mrs. Robinson*, *Homeward Bound* και *The Sound of Silence*.

Ο Σάιμον προωθεί επίσης το ντοκιμαντέρ *In Restless Dreams: The Music of Paul Simon*, σε σκηνοθεσία του βραβευμένου με Όσκαρ Alex Gibney, το οποίο κυκλοφορεί στις αίθουσες του Ηνωμένου Βασιλείου στις 13 Οκτωβρίου, στα 83α γενέθλια του καλλιτέχνη.

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News