Σάββατο 5 Οκτώβριος 2024, 11:25
Ξένη Μουσική

Κυκλοφόρησε το νέο άλμπουμ των Coldplay με τίτλο «Moon Music»

«Από τη Γη με αγάπη»: Το νέο άλμπουμ των Coldplay αναζητά την κοινή μας ανθρωπιά σε έναν κόσμο τόσο απέραντο όσο το διάστημα.

Ο Chris Martin ταξιδεύει στο σύμπαν και ανακαλύπτει τον εαυτό του στο νέο άλμπουμ «Moon Music» των Coldplay.

Φανταστείτε έναν οπαδό τραγουδιών όπως τα «Clocks», «Yellow» ή «The Scientist», να νιώθει κάπως αποπροσανατολισμένος μέσα στην αστραφτερή ευφορία του προηγούμενου άλμπουμ, «Music Of The Spheres». Το άλμπουμ αυτό, σε συνεργασία με pop αστέρια όπως η Selena Gomez και οι BTS, και υπό την καθοδήγηση του pop παραγωγού Max Martin, συνδύασε τη χαρακτηριστική μουσική των Coldplay με το θέμα της αναζήτησης ανθρωπιάς στο διάστημα.

Όπως υποδηλώνει ο τίτλος «Moon Music», το συγκρότημα δεν σκοπεύει να επιστρέψει στη Γη σύντομα.

Αυτό το άλμπουμ είναι το δεύτερο μέρος του project «Music Of The Spheres» και περιλαμβάνει κομμάτια όπως το «Jupiter» και το «Aeterna». Είναι εξίσου φιλόδοξο, διαγαλαξιακό και συναισθηματικά απεριόριστο, όπως θα περίμενε κανείς. Σε αντίθεση με άλλους καλλιτέχνες, ο Chris Martin δεν ταξιδεύει στο διάστημα για να αποδράσει από τον κόσμο μας, αλλά για να ανακαλύψει τον εαυτό του.

Στο εναρκτήριο κομμάτι «Moon Music», ο Martin τραγουδά: «Προσπάθησα να συνέλθω, να γίνω σαν τον ουρανό και να δεχθώ κάθε καιρό», σε μία δίνη ουράνιων ενορχηστρώσεων που καταλήγει σε απλή μελωδία πιάνου, θυμίζοντας Elton John και Erik Satie. Συνεχίζει: «Προσπαθώ να εμπιστευτώ τον ουρανό και έναν κόσμο γεμάτο αγάπη».

Το υπόλοιπο άλμπουμ αφιερώνεται στην ανακάλυψη ότι η αγάπη είναι κάτι που μπορεί να εμπιστευτεί. Το «Moon Music» περιλαμβάνει το electro-pop single «feelslikeimfallinginlove», όπου η φωνή του Martin κορυφώνεται με ένα φαλτσέτο που θυμίζει Bono.

Αξιοσημείωτο είναι πως αυτή η αναζήτηση της προσωπικής παρηγοριάς δεν μεταφράζεται σε μουσικό εφησυχασμό. Ο Martin παραμένει εξερευνητής με χρυσή καρδιά. Στο «We Pray», σε συνεργασία με την Little Simz, τον Burna Boy, την Elyanna και την TINI, δημιουργείται ένα αισιόδοξο κομμάτι που ολοκληρώνεται με μία χορωδία.

Το «Good Feelings», σε συνεργασία με την Ayra Starr, προσφέρει μια γλυκιά δόση αισιοδοξίας, ενώ το άλμπουμ, με τη βοήθεια του Max Martin, συνεχίζει να κινείται σαν ένα διαστημόπλοιο που αποφεύγει εμπόδια μουσικών ειδών.

Το «Jupiter» είναι μια χαρούμενη ερωτική μπαλάντα, ενώ το «Alien Hits/Alien Radio» είναι ένα αστρικό μπάνιο με επιρροές από Brian Eno και Enya, κλείνοντας με διαλογισμό και απόσπασμα από τη Maya Angelou. Το «IAAM» προσφέρει μία κλασική Coldplay στιγμή με συναισθηματική μεγαλοπρέπεια, καθώς ο Martin διασχίζει «μια θάλασσα πόνου» και αναφωνεί: «Είμαι βουνό!»

Με μόλις 10 τραγούδια, το «Moon Music» είναι γεμάτο σε περιεχόμενο και συναισθηματικό βάθος, επιδιώκοντας να εξερευνήσει την ανθρώπινη ύπαρξη μέσα από μουσική και φιλοσοφία.

Το άλμπουμ ολοκληρώνεται με το επτάλεπτο έπος «One World», όπου ο Martin με ουτοπική διάθεση επαναλαμβάνει: «Ένας κόσμος, μόνο ένας κόσμος». Η κοινή ανθρώπινη ύπαρξη είναι πολύπλοκη, αλλά ο Martin παραμένει αφοσιωμένος στο όραμά του.

Το «Moon Music» είναι το πρώτο άλμπουμ που κυκλοφορεί σε βινύλιο EcoRecord 140 γραμμαρίων, κατασκευασμένο από 9 ανακυκλωμένα μπουκάλια PET. Αυτή η πρωτοβουλία θα αποτρέψει την παραγωγή 25 τόνων παρθένου πλαστικού και θα μειώσει τις εκπομπές CO2 κατά 85%. Οι Coldplay συνεργάστηκαν με την The Ocean Cleanup για την παραγωγή του LP EcoRecord Notebook Edition, φτιαγμένο από 70% πλαστικό που ανακτήθηκε από τον ποταμό Rio Las Vacas στη Γουατεμάλα.

Επιπλέον, οι CD εκδόσεις του «Moon Music» θα είναι οι πρώτες παγκοσμίως που θα κυκλοφορήσουν σε EcoCD, φτιαγμένα από 90% ανακυκλωμένο πολυανθρακικό, μειώνοντας τις εκπομπές CO2 κατά 78%.

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News