Σάββατο 5 Οκτώβριος 2024, 16:43
Ξένη Μουσική

Lady Gaga: Πώς ο ρόλος της στο «Joker» αποτέλεσε έμπνευση για το νέο της άλμπουμ «Harlequin»

**Η διπλή φύση της Lady Gaga**

Η Lady Gaga δεν ήταν έτοιμη να αφήσει πίσω της τον ρόλο που υποδύθηκε στην ταινία «Joker: Folie à Deux», γι’ αυτό και αποφάσισε να δημιουργήσει ένα άλμπουμ με τίτλο «Harlequin» ως συνέχεια αυτής της εμπειρίας.

Στην ταινία, ο Joaquin Phoenix επιστρέφει ως Arthur Fleck/Joker, ο οποίος βρίσκεται πλέον έγκλειστος στο Άσυλο του Arkham. Εκεί συναντά τη Harleen «Lee» Quinzel, την οποία ενσαρκώνει η Gaga, και οι δύο σχηματίζουν έναν εκρηκτικό δεσμό που απειλεί να βυθίσει το Gotham City στο χάος.

Σε αντίθεση με την πρώτη ταινία «Joker», το sequel περιλαμβάνει μουσικά νούμερα, δίνοντας στην Lady Gaga την ευκαιρία να ξεδιπλώσει το ταλέντο της στη μουσική.

Σε συνέντευξή της στον Zane Lowe του Apple Music, η τραγουδίστρια και ηθοποιός εξήγησε ότι η έννοια των διπλών ταυτοτήτων ήταν πάντα κεντρική στη δημιουργία της μουσικής της. «Πάντα έπλαθα χαρακτήρες μέσα από τη μουσική μου, και όταν δημιούργησα τη Lee για τον “Joker”, επηρέασε βαθιά τη δημιουργικότητά μου», δήλωσε.

Η ταινία ήταν γεμάτη μουσική, όπως ανέφερε, και μέσα από αυτήν ανακάλυψε περισσότερα για τον ρόλο της. «Η εμπειρία με τον χαρακτήρα ήταν τόσο έντονη που αποφάσισα να φτιάξω ένα άλμπουμ εμπνευσμένο από αυτήν», πρόσθεσε.

Το «Harlequin», που κυκλοφόρησε στις 27 Σεπτεμβρίου, αποτελεί ένα μουσικό ταξίδι πέρα από τα είδη, αποτυπώνοντας την ουσία της Harley Quinn, μίας από τις πιο ανατρεπτικές φιγούρες της pop κουλτούρας. Γνωστό και ως LG6.5, το άλμπουμ εξερευνά την πολυπλοκότητα μιας γυναίκας που ανθεί μέσα στο χάος, αποφεύγοντας τους περιορισμούς κάθε μουσικού είδους.

Όπως η Harley Quinn και η ίδια η Lady Gaga, το άλμπουμ είναι γεμάτο αντιθέσεις, απρόβλεπτο και ατρόμητο. Η τραγουδίστρια τόνισε πως η δημιουργία του της έδωσε την ελευθερία να εκφραστεί όπως επιθυμούσε, χωρίς να περιορίζεται από κανόνες. «Αν θέλω να είναι μπλουζ, θα είναι μπλουζ. Αν θέλω να είναι funk, θα είναι funk», είπε χαρακτηριστικά.

Το «Harlequin» περιλαμβάνει διασκευές κλασικών τραγουδιών από μιούζικαλ, όπως το «Good Morning» από το «Singin’ In The Rain» και το «If My Friends Could See Me Now» από το «Sweet Charity», καθώς και δύο πρωτότυπα τραγούδια: το βαλς «Folie à Deux» και την ακουστική μπαλάντα «Happy Mistake».

Η Gaga αποκάλυψε ότι το «Happy Mistake» το έγραψε με τον BloodPop και ότι αποτελεί μια βαθιά προσωπική σύνθεση, αφού εκφράζει τόσο τον χαρακτήρα της Lee όσο και την ίδια. «Κάθε ρόλος που υποδύομαι έχει στο κέντρο του εμένα», ανέφερε.

Μέσα από το άλμπουμ, η Gaga αναμετράται με συναισθήματα που σχετίζονται με τη διαδρομή της ως καλλιτέχνης και τα όσα έζησε από νεαρή ηλικία στη βιομηχανία της μουσικής.

Τέλος, η ίδια ανέφερε πως η συνεργασία της με τον Joaquin Phoenix στα γυρίσματα της ταινίας ήταν μια έντονα συναισθηματική εμπειρία, καθώς οι δύο χαρακτήρες βρίσκουν την αγάπη σε ένα σκοτεινό περιβάλλον που τους οδηγεί στο φως.

Η ταινία «Joker: Folie à Deux» αναμένεται να κυκλοφορήσει στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 3 Οκτωβρίου.

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News