Σάββατο 5 Οκτώβριος 2024, 17:28
Ξένη Μουσική

Ο The Weeknd συνεργάζεται με τον Playboi Carti στο «Timeless»

Η νέα συνεργασία του The Weeknd και του Playboi Carti υπόσχεται να επιβεβαιώσει τον τίτλο της.

Ο The Weeknd κυκλοφορεί το νέο τραγούδι του «Timeless» με τη συμμετοχή του Playboi Carti, προετοιμάζοντας το έδαφος για το επερχόμενο άλμπουμ του «Hurry Up Tomorrow».

Η πρώτη ζωντανή παρουσίαση του τραγουδιού πραγματοποιήθηκε στο Σάο Πάολο, στο πλαίσιο μίας μοναδικής συναυλίας που έδωσε ο The Weeknd στην πόλη της Βραζιλίας νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Κατά τη διάρκεια αυτής της συναυλία, οι θεατές είχαν την ευκαιρία να ακούσουν όχι μόνο το «Timeless», αλλά και περισσότερα τραγούδια από το επερχόμενο άλμπουμ του «Hurry Up Tomorrow».

Σην ίδια συναυλία, ο The Weeknd παρουσίασε και το νέο single του «Dancing In The Flames», όπως και τη συνεργασία του με την Anitta στο «São Paulo», τραγούδια που επίσης θα περιλαμβάνεται στο «Hurry Up Tomorrow».

Η ζωντανή εμφάνιση στο Σάο Πάολο αποτελεί ένα σημαντικό σημείο αναφοράς στην προώθηση του άλμπουμ, δίνοντας στους θαυμαστές μία γεύση από τη νέα εποχή στην οποία προχωρά ο The Weeknd.

Αυτή δεν είναι η πρώτη που ο The Weeknd και ο Playboi Carti ενώνουν τις δυνάμεις τους.

Οι δύο καλλιτέχνες είχαν συνεργαστεί τον Ιούνιο του 2023 στο επιτυχημένο τραγούδι «Popular», το οποίο περιλάμβανε και τη συμμετοχή της Madonna.

Το «Popular» συμπεριλήφθηκε στο soundtrack της τηλεοπτικής «The Idol» του HBO, στην οποία ο The Weeknd είχε κεντρικό ρόλο τόσο ως ηθοποιός όσο και ως δημιουργός.

Το τραγούδι σημείωσε μεγάλη επιτυχία, έχοντας συγκεντρώσει πάνω από 930 εκατομμύρια streams στο Spotify, ενώ τον Ιούνιο του 2024 έγινε πλατινένιο στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως ανακοίνωσε η Ένωση Αμερικανικής Δισκογραφικής Βιομηχανίας (RIAA).

Η επιστροφή των δύο καλλιτεχνών με το «Timeless» είναι μία φυσική συνέχεια της επιτυχημένης συνεργασίας τους, και οι θαυμαστές τους ανυπομονούν να δουν τι περισσότερο θα φέρει αυτή η δυναμική καλλιτεχνική σχέση.

Το επερχόμενο άλμπουμ «Hurry Up Tomorrow»

Το «Timeless» είναι το δεύτερο επίσημο single που κυκλοφορεί από το επερχόμενο άλμπουμ «Hurry Up Tomorrow», το οποίο αποτελεί το τρίτο και τελευταίο κεφάλαιο της νέας τριλογίας του The Weeknd.

Τα δύο προηγούμενα άλμπουμ, το «After Hours» (2020) και το «Dawn FM» (2022), απέσπασαν διθυραμβικές κριτικές και εκτόξευσαν ακόμα περισσότερο τη δημοτικότητα του Καναδού καλλιτέχνη, τόσο εμπορικά όσο και καλλιτεχνικά.

Το «Hurry Up Tomorrow» παρουσιάζεται ως η κορύφωση της δημιουργικής πορείας του The Weeknd, καθώς, σύμφωνα το άλμπουμ αυτό αντικατοπτρίζει τα υπαρξιακά και αυτοαναφορικά θέματα που έχουν απασχολήσει τον καλλιτέχνη τα τελευταία χρόνια.

Οι θαυμαστές του, ήδη ενθουσιασμένοι από τα teasers που έχουν κυκλοφορήσει, περιμένουν με ανυπομονησία την ολοκλήρωση αυτής της τριλογίας.

Ο Playboi Carti έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πιο περιζήτητους συνεργάτες της μουσικής βιομηχανίας. Το 2024, ένωσε τις δυνάμεις του με καλλιτέχνες όπως ο Travis Scott και η Camila Cabello και έκανε επίσης μία ιδιαίτερα αξιομνημόνευτη εμφάνιση στη σκηνή του Coachella κατά τη διάρκεια της συναυλίας της Lana Del Rey.

Η συνεργασία του Playboi Carti με τον The Weeknd στο «Timeless» τον τοποθετεί ξανά στο προσκήνιο, επιβεβαιώνοντας τη θέση του ως ενός από τους πιο πρωτοποριακούς καλλιτέχνες της γενιάς του.

Η κυκλοφορία του «Timeless» αυξάνει την προσμονή για το «Hurry Up Tomorrow», αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά την επιρροή και τη δημιουργικότητα αυτών του The Weeknd.

Με την αίσθηση ότι το νέο αυτό τραγούδι θα επιβεβαιώσει τον τίτλο του στα charts και θα καθηλώσει το κοινό, μπορούμε μόνο να περιμένουμε με αγωνία την κυκλοφορία του άλμπουμ, το οποίο υπόσχεται να αποτελέσει ένα σημαντικό κεφάλαιο στην καριέρα του The Weeknd.


πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News