Κυριακή 6 Οκτώβριος 2024, 12:43
People

Selena Gomez: Γιατί αποφάσισε να δημοσιεύσει ότι δεν μπορεί να γεννήσει

«Υπάρχει δύναμη στο να είσαι ευάλωτος – αυτό δεν είναι ντροπή», υπογράμμισε η Selena Gomez.

Η Selena Gomez, μία από τις πιο δημοφιλείς και επιδραστικές προσωπικότητες της εποχής μας, εξηγεί γιατί αποφάσισε να αποκαλύψει ότι δεν μπορεί να κυοφορήσει παιδιά.

Σε μία πρόσφατη συνέντευξή της στο Vanity Fair, η 32χρονη τραγουδίστρια και ηθοποιός εξομολογήθηκε ότι τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει εξαιτίας του λύκου θα έβαζαν σε κίνδυνο τη ζωή της σε περίπτωση που έμενε έγκυος.

«Ποτέ δεν το είχα πει αυτό, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να κυοφορήσω τα δικά μου παιδιά. Έχω πολλά ιατρικά προβλήματα που θα έθεταν σε κίνδυνο τη δική μου ζωή και του μωρού. Αυτό ήταν κάτι που έπρεπε να θρηνήσω για καιρό», είπε, σε μία από τις πιο συναισθηματικές στιγμές της.

Για πολλές γυναίκες, η αδυναμία να κυοφορήσουν αποτελεί μία βαθιά προσωπική και συναισθηματική πληγή.

Η ίδια, όμως, αποφάσισε να μοιραστεί αυτήν την εμπειρία, όχι μόνο για να εκφράσει τη δική της θλίψη, αλλά και για να υποστηρίξει άλλες γυναίκες που αντιμετωπίζουν παρόμοιες καταστάσεις.

Σε μία εκδήλωση για τις γυναίκες στον κινηματογράφο στην Καλιφόρνια, η Selena Gomez μίλησε για τους λόγους για τους οποίους μοιράστηκε ότι δεν μπορεί να φέρει στον κόσμο ένα παιδί, δείχνοντας την ειλικρίνεια και την ευαισθησία της, αλλά και την επιθυμία της να στηρίξει τις γυναίκες.

Σε ένα βίντεο που τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Women in Film, η αστέρας της pop τόνισε τη σημασία της ευαλωτότητας και της αλήθειας, ειδικά σε έναν κόσμο όπου οι γυναίκες συχνά αντιμετωπίζουν προσδοκίες και κοινωνικές πιέσεις να «έχουν τα πάντα υπό έλεγχο».

«Πιστεύω πραγματικά ότι υπάρχει δύναμη στο να είσαι ευάλωτος και να λες στους άλλους όταν χρειάζεσαι βοήθεια ή όταν θέλεις βοήθεια — αυτό δεν είναι ντροπή», είπε.

«Οπότε ναι, μοιράστηκα ότι δεν μπορώ να κυοφορήσω ένα παιδί. Ναι, μοιράστηκα ότι έχω διπολική διαταραχή. Σκασίλα μου. Αυτή είναι η ζωή μου. Αυτή είναι η ζωή μου», συνέχισε.

Η Selena Gomez δεν σταμάτησε μόνο στην προσωπική της εξομολόγηση, αλλά χρησιμοποίησε την πλατφόρμα της για να ενδυναμώσει τις γυναίκες, ειδικά την μικρότερη αδερφή της, Gracie, η οποία βρισκόταν δίπλα της.

Σε μία συγκινητική στιγμή της ομιλίας της, απευθύνθηκε σε όσους την άκουγαν, λέγοντας: «Μην αφήσετε κανέναν να σας πει ότι δεν είστε καλοί άνθρωποι.».

«Αγνοήστε όποιον σας λέει ότι είστε θύματα. Για εμένα είστε επιζήσασες», πρόσθεσε, ενθαρρύνοντας τις γυναίκες να αγκαλιάσουν τη δύναμή τους και να αντισταθούν σε κάθε είδους αρνητική κριτική ή στερεότυπα που μπορεί να τους επιβληθούν.

Η Selena Gomez είχε μιλήσει με ειλικρίνεια για τη μάχη της με τη διπολική διαταραχή, ένα θέμα που συχνά στιγματίζεται από την κοινωνία.

Η αποκάλυψη αυτή ήταν ένα ακόμη βήμα προς την ευαισθητοποίηση και την αποδοχή των ψυχικών ασθενειών. Για εκείνη, η ψυχική υγεία είναι εξίσου σημαντική με τη σωματική, και η ειλικρινής στάση της απέναντι σε αυτό το ζήτημα έχει εμπνεύσει τους θαυμαστές παγκοσμίως.

Η Selena Gomez έχει τονίσει ότι η ψυχική υγεία δεν πρέπει να θεωρείται ταμπού και ότι οι άνθρωποι που πάσχουν από ψυχικές ασθένειες δεν πρέπει να ντρέπονται να ζητούν βοήθεια.

Μέσω των δημόσιων τοποθετήσεών της και των έργων της προς αυτήν την κατεύθυνση, η τραγουδίστρια έχει γίνει μία δυναμική υπέρμαχος της ψυχικής υγείας.

Παράλληλα, μέσα από την προσωπική αλήθεια της, η Selena Gomez αποδεικνύει ότι οι δυσκολίες της ζωής δεν πρέπει να μας ορίζουν, αλλά να μας ενδυναμώνουν και στέλνει το μήνυμα ότι η ευαλωτότητα και η αποδοχή του εαυτού μας είναι τα κλειδιά για την πραγματική δύναμη.

πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News