Πέμπτη 19 Σεπτέμβριος 2024, 23:45
People

The Weeknd: Η μάχη του με την άβυσσο της ψυχικής υγείας

Ο The Weeknd μιλά για τη διαρκή μάχη του με την ψυχική υγεία και την αναγέννησή του μέσα από τη μουσική.

Η επιτυχία στη σκληρά ανταγωνιστική μουσική βιομηχανία δεν εξασφάλισε στον The Weeknd απαλλαγή από τις δυσκολίες που αντιμετώπισε με την ψυχική υγεία του.

Όπως δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του στο Billboard Brazil, η παραίτηση δεν υπήρχε ποτέ στα σχέδιά του. Μία από τις βασικές λέξεις που χαρακτηρίζουν το νέο κεφάλαιό του είναι η «αναγέννηση».

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, που έχει διαρκέσει 14 χρόνια, ο The Weeknd έχει σημειώσει πολλά σπουδαία επιτεύγματα.

Μεταξύ άλλων έγινε ο καλλιτέχνης με τους περισσότερους ακροατές στο Spotify, με 105 εκατομμύρια μηνιαίους ακροατές, μέχρι που τον ξεπέρασε η Billie Eilish τον Αύγουστο, έχει λάβει τέσσερα βραβεία Grammy – παρά το γεγονός ότι δεν υποβάλλει τη δουλειά του στα βραβεία από το 2021, σε μία δήλωση που συγκλόνισε τη βιομηχανία και έχει κερδίσει σχεδόν $500 εκατομμύρια σε ακαθάριστες εισπράξεις από την περιοδεία «After Hours Til Dawn Tour», που γέμισε στάδια σε όλο τον κόσμο.

Η ευρύτητα της δισκογραφίας του The Weeknd είναι ένας ακόμη παράγοντας που εξηγεί την επιτυχία του. Κινείται με άνεση στους κόσμους της pop, της R&B, της electropop και άλλων ειδών, ενώ είναι ακριβής στους σκοτεινούς στίχους του όταν τραγουδά για τους πόνους του έρωτα, της φήμης και τις προκλήσεις που αντιμετώπισε (και εξακολουθεί να αντιμετωπίζει) για να ζήσει από τη μουσική.

Σε ένα teaser με δύο ακυκλοφόρητα τραγούδια που δημοσίευσε στο διαδίκτυο τον Ιούλιο, ο The Weeknd σχολίασε: «Όταν κοιτάς για αρκετή ώρα στην άβυσσο, η άβυσσος κοιτάζει μέσα σου…»

Εξηγώντας τώρα τη σημασία της «αβύσσου», ο 34χρονος τραγουδιστής δήλωσε ότι «μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα».

 

«Για μένα, είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο», είπε με έναν μυστηριώδη τόνο. «Την αντιμετώπισα αρκετά. Τις περισσότερες φορές, την ξεπέρασα. Αλλά δουλεύω πάνω σε αυτό κάθε μέρα. Ελπίζω ότι [η μουσική μου] βοηθά και άλλους να αντιμετωπίσουν και να ξεπεράσουν την άβυσσο», συνέχισε.

Μία από τις αβύσσους που έχει αντιμετωπίσει ο The Weeknd είναι η ψυχική υγεία του.

Ο Καναδός τραγουδιστής, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Abel Tesfaye, γεννήθηκε στο Τορόντο από γονείς Αιθίοπες μετανάστες και βρήκε παρηγοριά για να ξεπεράσει τις πιο δύσκολες στιγμές στην πίστη του – έχοντας μεγαλώσει σε μία οικογένεια Αιθιόπων Ορθοδόξων Χριστιανών και στη μουσική.

Εμπνευσμένος από τον Michael Jackson, ανακάλυψε την αγάπη του για τη μουσική από μικρή ηλικία. Στο παρελθόν, είχε αποκαλύψει ότι τιμωρούνταν που τραγουδούσε σε ακατάλληλες στιγμές, όπως κατά τη διάρκεια των μαθημάτων ή στο τραπέζι του δείπνου.

«Σκέφτομαι να τα παρατήσω κάθε μέρα. Αλλά βρίσκω και σκοπό κάθε μέρα», τόνισε ο The Weeknd μιλώντας στο Billboard Brazil, χωρίς φόβο να ανοίξει την καρδιά του και να δείξει την ευαλωτότητά του.

 

«Η σχέση μου με τον Θεό είναι πιο δυνατή από ποτέ. Βρίσκω παρηγοριά στην παρουσία Του όταν τη χρειάζομαι περισσότερο. Μιλάω μαζί Του συνεχώς. Ήταν μία μακρά διαδρομή, αλλά είμαι εδώ», συνέχισε.

Όταν ρωτήθηκε πώς φροντίζει την ψυχικής υγεία του, ο τραγουδιστής ήταν ακόμη πιο ειλικρινής. Βάναυσα ειλικρινής, όπως σπάνια βλέπουμε στη βιομηχανία του θεάματος.

«Είναι αστείο που το αναφέρετε [την ψυχική υγεία]. Μόλις είχα κρίση πανικού ακριβώς πριν από αυτή τη συνέντευξη. Το άγχος μου είναι μία διαρκής μάχη και νιώθω ότι δεν φεύγει ποτέ. Μαθαίνω να το ελέγχω, αλλά έχω ήδη καταλάβει ότι είναι μέρος της ζωής μου. Δεν μπορώ να το αποφύγω», εξομολογήθηκε.

Ο Tesfaye πέρασε μέρος της εφηβείας του ζώντας στους δρόμους, αλλά η κύρια δυσκολία που αντιμετώπισε στη ζωή ήταν η αμφισβήτηση του σκοπού του και της σύνδεσής του με την τέχνη.

«Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να μην ξέρεις αν φτιάχτηκες για αυτό, να μην ξέρεις αν ήταν γραφτό να γίνει. Οι περισσότεροι άνθρωποι ακόμα δεν ξέρουν», εξήγησε.

«Νιώθω πολύ τυχερός. Κατάφερα να πάρω αυτά τα καταθλιπτικά και μηδενιστικά συναισθήματα και να τα βάλω στη δουλειά μου. Αυτό κατέληξε να είναι η θεραπεία μου», είπε, αναφερόμενος στη φιλοσοφική σχολή σκέψης που πιστεύει ότι η ζωή δεν έχει αξία ή σκοπό, συχνά συνδεδεμένη με τον Γερμανό φιλόσοφο Φρίντριχ Νίτσε.

Έχοντας επιδιορθώσει τα σκοτεινά κομμάτι του εαυτού του, ο The Weeknd πρέπει να βασιστεί στα μαθήματα που έμαθε στο απόγειο της φήμης του και να ακολουθήσει τον επιλεγμένο σκοπό της ζωής του, προσφέροντας παρηγοριά και καταφύγιο σε όσους αντιμετωπίζουν τους δικούς τους δαίμονες.

 

πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News