Πέμπτη 19 Σεπτέμβριος 2024, 19:43
Ελληνική Μουσική Συναυλίες

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης live στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και η μπάντα του σταθμεύουν στο πιο κεντρικό σημείο της Αθήνας για μία μεγάλη συναυλία.

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και οι μουσικοί του θα εμφανιστούν ζωντανά στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου.

Λίγα γεγονότα μπορούν να συγκριθούν με τη συναρπαστική επανένωση της ιστορικής μπάντας του Αλκίνοου Ιωαννίδη.

Αυτή η καλλιτεχνική αναγέννηση αποτέλεσε ορόσημο για τους λάτρεις της ποιοτικής μουσικής, καθώς σηματοδότησε την επιστροφή μιας σύνθεσης που έχει αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα της στην ελληνική μουσική σκηνή.

Συνολικά 24 χρόνια πέρασαν από τις πρώτες κοινές εμφανίσεις του και την ηχογράφηση του εμβληματικού live album «Εκτός Τόπου Και Χρόνου», το οποίο αποτέλεσε σταθμό στην πορεία του Αλκίνοου Ιωαννίδη.

Η επανένωσή τους δεν είναι απλώς μία νοσταλγική αναδρομή, αλλά μία δυναμική επανεκκίνηση.

Αυτό το καλοκαίρι, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και οι συνεργάτες του συνέχισαν τις εμφανίσεις της σε επιλεγμένους χώρους και φεστιβάλ, προσφέροντας στο κοινό ένα πρόγραμμα που ξεχειλίζει από δημιουργικότητα, συγκίνηση και ενέργεια.

Κάθε συναυλία αποτελεί ένα μοναδικό ταξίδι στον κόσμο της μουσικής, συνδυάζοντας αγαπημένα τραγούδια με απρόσμενες διασκευές και αυθόρμητους αυτοσχεδιασμούς.

Η επικοινωνία μεταξύ των μουσικών και του κοινού δημιουργεί μία ατμόσφαιρα μαγική.

Το αποκορύφωμα της φετινής περιοδείας θα λάβει χώρα την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων με μία συναυλία που θα δώσει στο αθηναϊκό κοινό μία μοναδική ευκαιρία να ζήσει τη μαγεία της μουσικής του Αλκίνοου Ιωαννίδη και των εξαιρετικών μουσικών που τον πλαισιώνουν.

Η σύνθεση της μπάντας αποτελεί από μόνη της εγγύηση: Ο Σταύρος Λάντσιας στα πλήκτρα δίνει βάθος και χρώμα, ο Μιλτιάδης Παπαστάμου στο ηλεκτρικό βιολί προσθέτει μία μοναδική μελωδική διάσταση, Γιώτης Κιουρτσόγλου στο ηλεκτρικό μπάσο, δημιουργεί τον ρυθμικό κορμό των κομματιών και ο Μιχάλης Καπηλίδη στα τύμπανα δίνει τον παλμό που ζωντανεύει κάθε τραγούδι.

Τέλος, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, στην ηλεκτρική κιθάρα και τη φωνή, ο καταλύτης που ενώνει όλα τα στοιχεία σε ένα μαγικό σύνολο.

«Δεν νοσταλγούμε το παρελθόν, ζητούμε το παρόν!», δηλώνει ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, συμπυκνώνοντας τη φιλοσοφία πίσω από την επανένωση της μπάντας.

«Παίζουμε ξανά μαζί γιατί λείψαμε ο ένας στον άλλον, μουσικά και ανθρώπινα. Και γιατί μας λείψατε!», προσθέτει.

Σε μία εποχή που χαρακτηρίζεται από προκλήσεις και αβεβαιότητα, η ζωντανή μουσική αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία.

Οι συναυλίες του Αλκίνοου Ιωαννίδη και της μπάντας του λειτουργούν ως μία ηλεκτρική γιορτή, μία ζωντανή επιβεβαίωση της δύναμης της μουσικής να ενώνει ανθρώπους και να προσφέρει συναισθηματική ανάταση.

Κάθε συναυλία αποτελεί μία μοναδική εμπειρία, μία πολύτιμη μοιρασιά ψυχής μεταξύ μουσικών και κοινού. Η αυθεντικότητα και η αμεσότητα της ζωντανής εκτέλεσης δημιουργούν μία ατμόσφαιρα που δεν μπορεί να αναπαραχθεί μέσω ηχογραφήσεων ή ψηφιακών μέσων.

Είναι αυτή ακριβώς η μοναδικότητα που καθιστά κάθε εμφάνιση του Αλκίνοου Ιωαννίδη ένα αξέχαστο γεγονός.

Πληροφορίες

Αλκίνοος Ιωαννίδης

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Ώρα Έναρξης: 21:00
Ώρα Προσέλευσης: 20:00

Διάθεση εισιτηρίων

• Online: more.com
• Τηλεφωνικά στο 211 77 00 000
• Φυσικά σημεία: Καταστήματα Νova, Public, Viva Spot Τεχνόπολης



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News