Παρασκευή 20 Σεπτέμβριος 2024, 6:19
Ξένη Μουσική

Η Lady Gaga και ο Joaquin Phoenix τραγουδούν ζωντανά στο «Joker: Folie à Deux»

Η Lady Gaga και ο Joaquin Phoenix εξηγούν την απόφασή τους να τραγουδήσουν ζωντανά στο «Joker: Folie à Deux».

Η Lady Gaga και ο Joaquin Phoenix τραγουδούν ζωντανά στην επερχόμενη ταινία τους «Joker: Folie à Deux» – όχι μόνο επειδή είναι απόλυτοι επαγγελματίες, αλλά και επειδή ήθελαν οι ερμηνείες τους να είναι τόσο ωμές και απρόβλεπτες όσο και οι χαρακτήρες τους

Σε μία νέα συνέντευξή τους στο Variety που δημοσιεύτηκε την Τρίτη 20 Αυγούστου, η Lady Gaga και ο Joaquin Phoenix – οι οποίοι υποδύονται τη Harley Quinn και τον Arthur Fleck/Joker αντίστοιχα στην ταινία του Todd Phillips – μίλησαν για τις προκλήσεις που συνάντησαν τραγουδώντας ζωντανά κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

Ένας πιανίστας ήταν παρών στα γυρίσματα για τους παρέχει συνοδεία εκτός κάμερας, ενώ στη συνέχεια οι λήψεις τους ενώθηκαν ηχογραφήθηκαν ξανά στο στούντιο όταν ήταν απαραίτητο.

«Δεν θέλαμε βιμπράτο και τέλειες νότες», δήλωσε ο Joaquin Phoenix, προσθέτοντας ότι ήθελαν να «αφήσουν το συναίσθημα να καθοδηγήσει» τις ερμηνείες τους, για να παραμείνουν «πιστοί στη στιγμή».

«Ρωτήσαμε τους εαυτούς μας: “Τι θα έπρεπε να ισχύει για να αρχίσουν δύο άνθρωποι απλά να τραγουδούν στη μέση μιας συζήτησης;”. Από πού προέρχεται η μουσική όταν κανένας δεν μπορεί να την ακούσει εκτός από τους χαρακτήρες;», εξήγησε η Lady Gaga.

«Ούτε ο Arthur ούτε η Harley είναι επαγγελματίες τραγουδιστές και δεν θα έπρεπε να ακούγονται σαν να είναι… Θέλαμε να βοηθήσουμε να διηγηθούμε την ιστορία της κοινής τρέλας του με έναν τρόπο που να φαίνεται πραγματικός», πρόσθεσε.

Αναλύοντας περαιτέρω της μουσικές στιγμές της ταινίας, η τραγουδίστρια της pop σημείωσε ότι σπάει το καλούπι των τυπικών μιούζικαλ, με πολλές από τις μπαλάντες να υπάρχουν στο μυαλό του Joker και της Harley Quinn.

Τραγούδια όπως τα «Get Happy», «That’s Entertainment» και «For Once In My Life» λειτουργούν ως διάλογος στην ταινία.

«Νομίζω ότι όλοι μας έχουμε μία στενή και προσωπική σχέση με τη μουσική, υπάρχει μία μελωδία για την εσωτερική συναισθηματική ζωή μας», είπε.

«Μια μελωδία που συνήθως κανείς άλλος δεν μπορεί να ακούσει εκτός από εμάς. Αυτό προσπαθήσαμε να αποτυπώσουμε για τον Arthur και την Lee – τη μουσική μέσα τους», συνέχισε.

Ο σκηνοθέτης Todd Phillips χαρακτήρισε «εφιάλτη» το μοντάζ, αλλά παραδέχτηκε ότι ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της μουσικής διαδικασίας.

«Ιδιαίτερα για τον Joaquin, ένα τόσο μεγάλο μέρος είναι να νιώθεις τη στιγμή καθώς το κάνεις. Δεν μπορείς να το αποφασίσεις αυτό σε ένα στούντιο τρεις εβδομάδες πριν εμφανιστείς για τα γυρίσματα», είπε.

Το «Joker: Folie à Deux», η συνέχεια της ταινίας «Joker» του 2019, θα κυκλοφορήσει στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 3 Οκτωβρίου.

Το επίσημο trailer της ταινίας δόθηκε στη δημοσιότητα τον Ιούλιο, αποκαλύπτοντας μία μικρή γεύση από σκοτεινά χαοτική ιστορία του Joker και της Harley Quinn, οι οποίοι συναντιούνται σε ένα ψυχιατρικό νοσοκομείο και ξεκινούν ένα μουσικό ταξίδι μέσα από την παράνοια που τους ενώνει.

Σε μία άλλη πρόσφατη συνέντευξή του, ο Joaquin Phoenix αποκάλυψε ότι η Lady Gaga «έφτυσε τον καφέ της» την πρώτη φορά που τον άκουσε να τραγουδά.

Εκτός από την ταινία «Joker: Folie à Deux», η Lady Gaga ετοιμάζεται επίσης να κυκλοφορήσει το πολυαναμενόμενο έβδομο άλμπουμ της.

Ενώ βρισκόταν στο Παρίσι για την εμφάνισή της στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 τον Ιούλιο, έπαιξε μερικά αποσπάσματα από το άλμπουμ στους θαυμαστές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το ξενοδοχείο της.

Μέχρι τότε, μπορούμε να απολαύσουμε το νέο τραγούδι της «Die With A Smile» σε συνεργασία με τον Bruno Mars, που κυκλοφόρησε στις 16 Αυγούστου.



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News