Πέμπτη 19 Σεπτέμβριος 2024, 19:58
Ξένη Μουσική

BTS: Jung Kook και V μήνυσαν διάσημο YouTuber για συκοφαντική δυσφήμιση

Η Big Hit Music έχει προειδοποιήσει ότι θα προχωρά σε νομικές ενέργειες για την προστασία των BTS και όλων των καλλιτεχνών της από τα κακόβουλα σχόλια.

Ο Jung Kook και ο V των BTS, μέσω της δισκογραφικής εταιρείας τους Big Hit Music, κατέθεσαν αγωγή ύψους 90 εκατομμυρίων γουόν (περίπου 60.900 ευρώ) εναντίον του διάσημου κορεατικού καναλιού Sojang στο YouTube, για ζημίες που προέκυψαν από δυσφήμιση και συκοφαντία.

Σύμφωνα με το Star News, το οποίο ήταν από τα πρώτα μέσα που μετέδωσε την είδηση στις 16 Αυγούστου, η αγωγή κατατέθηκε εναντίον του ανώνυμου ιδιοκτήτη του Sojang τον Μάρτιο.

Η πρώτη ακρόαση στο δικαστήριο έχει προγραμματιστεί για τις 23 Αυγούστου, μήνες μετά την αρχική κατάθεση της αγωγής.

Η Big Hit Music έχει δημόσια δεσμευτεί εδώ και χρόνια να προβαίνει σε νομικές ενέργειες κατά κακόβουλων σχολίων για τους καλλιτέχνες, ωστόσο ανέφερε το Sojang για πρώτη φορά σε ανακοίνωσή της τον Ιούνιο του 2023.

«Το 2022, μηνύσαμε το Sojang για δυσφήμιση και παρεμπόδιση επιχειρηματικής δραστηριότητας, ωστόσο αργότερα λάβαμε απόφαση από το δικαστήριο για αναστολή της έρευνας», δήλωσε η εταιρεία.

«Έκτοτε, έχουμε ζητήσει την επανέναρξη των ερευνών, προσπαθώντας να αποκτήσουμε τα προσωπικά στοιχεία του Sojang και να τα παράσχουμε στις αρμόδιες αρχές. Η έρευνα έχει πλέον ξεκινήσει ξανά», εξήγησε.

Εκτός από την αρχική αγωγή, η Big Hit Music πρόσθεσε ότι έχει καταθέσει μία πρόσθετη αστική αγωγή στις αρχές του έτους, ζητώντας αποζημίωση για τη δυσφήμιση και άλλες παράνομες πράξεις του Sojang.

«Η πρώτη ακρόαση θα πραγματοποιηθεί σύντομα», σύμφωνα με την αγωγή.

Η Big Hit Music τόνισε επίσης ότι η πρώτη αγωγή που κατατέθηκε στο δικαστήριο περιελάμβανε πολλούς υπόπτους και ότι οι έρευνες για όλους τους υπόλοιπους που μηνύθηκαν από την εταιρεία πέρυσι θα συνεχιστούν μέχρι την ολοκλήρωσή τους.

«Παρόλο που θα χρειαστεί κάποιος χρόνος για την τιμωρία των υπόπτων, θα προβούμε σε ισχυρές νομικές ενέργειες μέχρι τέλους», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με το Star News, ο ίδιος ο V έχει μιλήσει προσωπικά στο παρελθόν για τη μήνυση κατά του Sojang στην πλατφόρμα επικοινωνίας με τους θαυμαστές Weverse, αφού ένας χρήστης ανέβασε ένα στιγμιότυπο οθόνης από ένα βίντεο του καναλιού στην εφαρμογή.

«Ω; Θα καταθέσω μήνυση. Θα μου κοστίσει χρήματα για σνακ. Ενοχλεί ακόμη και την οικογένεια και τους φίλους μου. Αντίο», έγραψε ο V στην εφαρμογή.

Σε μία ξεχωριστή ανάρτησή του εκείνη την περίοδο, ο V αναφέρθηκε στην κοινή αγανάκτηση όλων των καλλιτεχνών απέναντι σε τέτοιου είδους επιθέσεις εκφράζοντας την ευρύτερη ανησυχία για την προστασία της δημόσιας εικόνας των καλλιτεχνών και τη διαχείριση των επιπτώσεων της κακόβουλης συμπεριφοράς.

«Απλώς το διάβασα πρόχειρα, αλλά όχι μόνο εμείς, αλλά όλοι οι καλλιτέχνες μισούν τέτοιους ανθρώπους», σημείωσε.

«Όλοι οι θαυμαστές και οι ARMYs μπορεί να το έχουν παρακολουθήσει ή όχι, αλλά θα καταθέσω μήνυση εκ μέρους όσων πληγώθηκαν και έχασαν το θάρρος τους», συνέχισε.

Οι έρευνες για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους συνεχίζονται, και η δικαιοσύνη αναμένεται να αποδοθεί με τις κατάλληλες νομικές διαδικασίες.



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News