Πέμπτη 19 Σεπτέμβριος 2024, 19:29
Ξένη Μουσική

Η Christina Aguilera «είχε βαρεθεί» την bubblegum pop μουσική του ’90

Η Christina Aguilera αισθανόταν ότι η bubblegum pop περιόριζε τη δημιουργικότητά της.

Η Christina Aguilera, η εμβληματική τραγουδίστρια που έχει αφήσει τη δική της σφραγίδα στη μουσική βιομηχανία, μιλά για τις αλλαγές που έχουν διαμορφώσει την καριέρα της.

Σε συνέντευξή της στο περιοδικό Glamour, η 43χρονη τραγουδίστρια αποκάλυψε πώς η απογοήτευσή από την bubblegum pop της δεκαετίας του ’90 την παρακίνησε να επαναστατήσει δημιουργικά και να εξερευνήσει νέες μουσικές κατευθύνσεις.

Η Christina Aguilera θυμήθηκε με ένταση την περίοδο που αισθανόταν ότι την bubblegum pop είχε περιορίσει τη δημιουργικότητά της.

Με το πρώτο άλμπουμ της το 1999, το οποίο περιλάμβανε επιτυχίες όπως τα «Genie In A Bottle», «What A Girl Wants» και «Come On Over Baby (All I Want Is You)», βρέθηκε στο επίκεντρο της pop σκηνής.

Παρά την αρχική επιτυχία της, η αγάπη της για αυτό το μουσικό είδος γρήγορα εξαντλήθηκε.

«Δεν μου άρεσε η bubblegum pop, όπου έπρεπε να παίζεις τη “παρθένα” χωρίς στην πραγματικότητα να είσαι μία», ανέφερε, επισημαίνοντας τη δημιουργική της κούραση.

«Όταν τραγουδούσα τα “Genie”, “What a Girl Wants” και “Come On Over”, βαριόμουν εύκολα. Δημιουργικά, ήταν μονοδιάστατο», παραδέχτηκε.

Οι επαγγελματικές υποχρεώσεις της εκείνη την εποχή ήταν τόσο έντονες που η ζωή της περιοριζόταν σε αυστηρό πρόγραμμα και αυτό την έκανε να νιώθει εξουθενωμένη.

«Κυριολεκτικά κάθε δευτερόλεπτο της ζωής μου τότε ήταν προγραμματισμένο. Δεν μπορείς να ζεις μόνο για τη δουλειά σου όταν δεν την απολαμβάνεις. Εξουθενώνεσαι», σημείωσε.

Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, η Christina Aguilera αποφάσισε να απομακρυνθεί από την teen pop και να παρουσιάσει το alter ego της Xtina, με το τέταρτο άλμπουμ της, «Stripped».

Αυτή η αλλαγή δεν ήταν απλώς μία μουσική στροφή αλλά και μία δήλωση προσωπικής απελευθέρωσης και καλλιτεχνικής εξέλιξης. Ήταν μία τολμηρή αλλαγή στη μουσική καριέρα της και στην εικόνα της.

Το μουσικό βίντεο για το «Dirrty» προκάλεσε αντιδράσεις και σχόλια, αλλά η ίδια ήταν σίγουρη για την καλλιτεχνική κατεύθυνσή της.

«Νομίζω ότι ήταν απλώς θέμα πίστης στο όραμά μου, το οποίο ήταν να αγωνιστώ για τη σεξουαλικότητα» δήλωσε.

Στη συνέντευξή της, η Christina Aguilera αποκάλυψε ότι αυτή τη στιγμή ετοιμάζει ένα νέο άλμπουμ.

Αν και δεν έχει ανακοινώσει ακόμη την ημερομηνία κυκλοφορίας, η ανυπομονησία των θαυμαστών της για τη νέα μουσική της είναι ολοφάνερη και η ίδια είναι ενθουσιασμένη που θα ακούσουν τον νέο ήχο της.

«Αυτή η περίοδος της ζωής μου αφορά τη βαθιά συνειδητότητα» ανέφερε.

«Ξέρω πού έχω βρεθεί. Ξέρω τι έχω αγαπήσει. Ξέρω τι δεν έχω αγαπήσει. Και τώρα, περισσότερο από ποτέ, νιώθω πιο ξύπνια και πιο συνειδητοποιημένη και πιο κατανοητική», εξήγησε.

«Δεν είμαι εδώ για να είμαι ένα προγραμματισμένο ρομπότ. Είμαι εδώ ως άνθρωπος πρώτα, πριν από το να είμαι διάσημη», τόνισε.





πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News