Πέμπτη 19 Σεπτέμβριος 2024, 19:11
Ξένη Μουσική

Η Halsey εξερευνά dark rock μονοπάτια στο νέο single «Lonely Is The Muse»

Η Halsey διευρύνει τους μουσικούς ορίζοντές της.

Σε μία εντυπωσιακή απόκλιση από την πρόσφατη pop πορεία της, η Halsey κυκλοφορεί το δυναμικό νέο single «Lonely Is The Muse».

Το «Lonely Is The Muse» είναι μία σημαντική στροφή προς έναν πιο σκοτεινό rock ήχο, με τη Halsey να απομακρύνεται από την προηγούμενη δουλειά της, προσφέροντας μία συναρπαστική αντίθεση με το πρόσφατο single της, «Lucky».

Το νέο τραγούδι της Halsey χαρακτηρίζεται από ένα συνδυασμό dark rock επιρροών με ενδοσκοπικούς στίχους που εξερευνούν προσωπικά θέματα σχετικά με την αυτοεκτίμηση και τη συναισθηματική ευπάθεια.

Το «Lonely Is The Muse» αναδεικνύει τη μοναδική ικανότητα της Halsey να διασχίζει με ευελιξία τα μουσικά είδη, διατηρώντας παράλληλα το χαρακτηριστικό συναισθηματικό ύφος της.

Οι στίχοι του «Lonely Is The Muse» αντανακλούν την αντίληψη της Halsey για τον εαυτό της και τη διάκριση μεταξύ της δημόσιας προσωπικότητάς της και των ιδιωτικών αγώνων της, τους οποίους αποκάλυψε στις πρόσφατες κυκλοφορίες της.

Παράλληλα, η Hasley αμφισβητεί την εσωτερική αξία της και περιγράφει πώς οι προηγούμενες σχέσεις της έχουν επηρεάσει την εικόνα που έχει για τον εαυτό της.

Το ρεφρέν του «Lonely Is the Muse» συνοψίζει την ουσία του ενδοσκοπικού θέματος του τραγουδιού.

«Πάντα ήξερα ότι ήμουν ένας μάρτυρας και ότι ο Ιησούς ήταν επίσης / Αλλά ήμουν φτιαγμένη από ξεχωριστά κομμάτια που έμαθα πώς να ξεβιδώνω / Και πάντα μπορώ να ξανασυναρμολογηθώ για να ταιριάζω τέλεια για σένα / Ή για όποιον αποφασίσει ότι είμαι χρήσιμη», τραγουδά η Halsey.

Στο δεύτερο κουπλέ, η τραγουδίστρια αναμετράται με τα επιτεύγματά της και τη ρηχότητα της συναισθηματικής κατάστασής της, υπογραμμίζοντας τη διαφορά μεταξύ της επαγγελματικής επιτυχίας της και της προσωπικής ικανοποίησης της, ενώ αποκαλύπτει μία συγκινητική εικόνα για την επίδραση της φήμης στην προσωπική ζωή της.

«Έχω εμπνεύσει πλατινένιους δίσκους (…) Και έχω εξορύξει μερικά διαμάντια από τις ιστορίες στο κεφάλι μου / Αλλά μειώνομαι σε ένα απλό σώμα εδώ στο κρεβάτι κάποιου άλλου», λέει.

Μουσικά, το «Lonely Is the Muse» προσφέρει με τα dark rock στοιχεία του μία διαφοροποίηση από τον pop ήχο που επικρατούσε στις προηγούμενες κυκλοφορίες της Halsey.

Η σύνθεση του τραγουδιού περιλαμβάνει μελαγχολικά riffs κιθάρας, ατμοσφαιρικά όργανα και μία δυνατή ερμηνεία που ενισχύει το συναισθηματικό βάθος του.

Η επιρροή της κλασικής rock μουσικής είναι εμφανής στη διάταξη του τραγουδιού, η οποία έρχεται σε έντονη αντίθεση με τον pop χαρακτήρα του «Lucky», αναδεικνύοντας τη διάθεση της Halsey της να εξερευνήσει διαφορετικά μουσικά μονοπάτια.

Η Halsey είχε παρουσιάσει για πρώτη φορά ένα απόσπασμα από το «Lonely Is The Muse» στην εμφάνισή της στο Φεστιβάλ Sziget της Βουδαπέστης, με τους θαυμαστές της να περιμένουν με ανυπομονησία από τότε την κυκλοφορία του τραγουδιού.

«Για κάθε pop τραγούδι της Halsey, υπάρχει και ένα rock τραγούδι της Halsey… Μου αρέσει να κάνω και τα δύο, οπότε νιώθω ότι δεν πρέπει να επιλέγω», είπε τότε στο κοινό

Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια ανακοίνωσε την κυκλοφορία του τραγουδιού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημιούργησε μία ημέρα νωρίτερα, γράφοντας: «Το ζητήσατε, απάντησα.»

Το «Lonely Is The Muse» ακολουθεί το «Lucky,» το οποίο περιλαμβάνει samples από το ομώνυμο τραγούδι της Britney Spears από το 2000 και από το «Angel Of Mine» της Monica από το 1997 και συνεχίζει να αυξάνει την προσμονή για το νέο άλμπουμ της Halsey.

Πριν από το «Lucky» κυκλοφόρησε το «The End», με το οποίο αποκάλυψε ότι πάσχει από λύκο και μία σπάνια λευχαιμίας – από λεμφοϋπερπλαστική διαταραχή των Τ-λεμφοκυττάρων.

Ενώ δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας, το πέμπτο άλμπουμ της Halsey αναμένεται να έχει βιωματικό χαρακτήρα και να βασίζεται περισσότερο από ποτέ στις προσωπικές εμπειρίες, όπως αποδεικνύεται από τα πρόσφατα singles.

Για όσους επιθυμούν να εξερευνήσουν περισσότερο τον εξελισσόμενο ήχο της Halsey, το «Lonely Is The Muse» είναι ένα must-listen τραγούδι που υπόσχεται να εμπλουτίσει τη δισκογραφία της.



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News