Παρασκευή 20 Σεπτέμβριος 2024, 6:48
Ξένη Μουσική

Shawn Mendes: «Νόμιζα ότι θα γινόμουν πατέρας» – Η αποκάλυψη στο νέο τραγούδι του

Ο Shawn Mendes αποκαλύπτει στο νέο τραγούδι του άγνωστες πτυχές της προσωπικής ζωής του.

Ο Shawn Mendes επανέρχεται δυναμικά με το νέο τραγούδι «Why Why Why», το οποίο κυκλοφόρησε την Παρασκευή, 9 Αυγούστου, και αποτελεί προάγγελο του επερχόμενου πέμπτου άλμπουμ του, με τίτλο «Shawn», που αναμένεται στις 18 Οκτωβρίου.

Το τραγούδι, γεμάτο συναισθηματική ένταση, δίνει στους ακροατές μία βαθιά ματιά στις εσωτερικές σκέψεις και τις προσωπικές εμπειρίες του καλλιτέχνη, καθώς περιλαμβάνει στίχους που αναφέρονται στην πατρότητα και την αυτογνωσία.

Στη ρεφρέν του τραγουδιού, ο Shawn Mendes τραγουδάει με ειλικρίνεια: «Νόμιζα πως θα γινόμουν πατέρας» και συνεχίζει: «Με σόκαρε βαθιά / Είμαι ακόμα παιδί», αποκαλύπτοντας τις βαθιές σκέψεις του σχετικά με την πιθανότητα να γίνει πατέρας σε μία νεαρή ηλικία και την επιρροή που θα μπορούσε να έχει αυτό το γεγονός στη ζωή του.

Η αναφορά αυτή αντικατοπτρίζει την ευάλωτη πλευρά του, καθώς ο ίδιος αναγνωρίζει ότι, παρά την επιτυχία και τη δημοσιότητα, παραμένει ακόμη ένα άτομο που προσπαθεί να κατανοήσει τον εαυτό του και τον κόσμο γύρω του.

Το «Why Why Why» δεν είναι μόνο ένα τραγούδι για την πατρότητα, αλλά και μία βαθιά εξερεύνηση της χαμένης αγάπης.

Ο Shawn Mendes τραγουδάει για μία σχέση που έληξε, αφήνοντάς τον με αναπάντητα ερωτήματα και έναν βαθύ προβληματισμό για το μέλλον που είχε ονειρευτεί.

Αν και δεν αποκαλύπτει την ταυτότητα του προσώπου με το οποίο βρισκόταν σε σχέση, οι στίχοι αποπνέουν μία αίσθηση απώλειας και νοσταλγίας, ξεδιπλώνοντας τις ευαίσθητες πτυχές των συναισθημάτων του.

Σε συνέντευξή στο Apple Music 1 και στο Zane Lowe, ο 26χρονος τραγουδιστής δήλωσε ότι «ήταν άσκοπο» να μην είναι απόλυτα ειλικρινής στα νέα τραγούδια του.

Όπως εξήγησε, η δημιουργία του πέμπτου άλμπουμ του ήταν μία καίρια στιγμή στην καριέρα του, καθώς βρέθηκε αντιμέτωπος με δύο επιλογές: είτε να εκφράσει την απόλυτη αλήθεια του είτε να αποφύγει τα δύσκολα θέματα.

«Συνειδητοποίησα ότι υπήρχαν δύο επιλογές για εμένα. Ήταν κυριολεκτικά σαν να έλεγα: “Θα ακολουθήσω αυτόν τον δρόμο και θα πω την αλήθεια μου ή θα το αποφύγω”», είπε.

«Ένιωσα ότι ήταν άσκοπο να το αποφύγω, ακόμα κι αν το τραγούδι δεν έβλεπε ποτέ το φως της ημέρας», σημείωσε.

Αυτή η ανοιχτή και ειλικρινής προσέγγιση, όπως δηλώνει ο Mendes, τον απελευθέρωσε ως καλλιτέχνη και ως άνθρωπο, δίνοντάς του τη δυνατότητα να δημιουργεί με μεγαλύτερη ελευθερία και να μοιράζεται τα πιο προσωπικά του βιώματα με τους ακροατές του.

«Σκεφτόμουν: “Γιατί να το αποφεύγουμε;” Έτσι, ένιωσα ότι πέρασα ένα μεγάλο κατώφλι. Νομίζω ότι είναι πραγματικά απελευθερωτικό, ακόμα και μόνο να βρίσκομαι σε ένα σημείο όπου το έχω κάνει αυτό ως τραγουδοποιός. Τώρα νιώθω πιο ελεύθερος να το κάνω ως άνθρωπος», ανέφερε.

Η πορεία προς τη δημιουργία του νέου άλμπουμ του δεν ήταν εύκολη για τον Shawn Mendes, καθώς παραδέχεται ότι η ειλικρίνειά του συνδέεται με έντονο άγχος.

«Ήταν απλά μία από εκείνες τις εμπειρίες όπου ένα αστείο κατά τη διάρκεια της δημιουργίας του άλμπουμ, ότι αν άρχιζα να νιώθω έντονο άγχος στο στούντιο, όλοι ήταν σίγουροι ότι θα ερχόταν ένα εξαιρετικό τραγούδι μετά, επειδή υπήρχε μία μορφή θεραπευτικής κρίσης, μία ανακάλυψη που έπρεπε να συμβεί», εξήγησε.

Ο Shawn Mendes χρησιμοποιεί το άγχος του ως καύσιμο για τη δημιουργική του διαδικασία, μετατρέποντας τις προσωπικές του προκλήσεις σε μουσική που αγγίζει τους ακροατές του με την αλήθεια και την ειλικρίνεια της.

Το «Why Why Why» είναι μία ματιά στη συνεχιζόμενη εξέλιξή του ως καλλιτέχνη που δεν φοβάται να εξερευνήσει τα πιο ευαίσθητα θέματα της ζωής του μέσα από τη μουσική του.



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News