Παρασκευή 20 Σεπτέμβριος 2024, 2:48
People

«Swifties for Kamala»: Οι θαυμαστές της Taylor Swift συσπειρώνονται για την εκλογή της Kamala Harris

 

Οι θαυμαστές της Taylor Swift χρησιμοποιούν την εμπειρία τους για να στηρίξουν την Kamala Harris και να συγκεντρώσουν ψήφους.

Οι θαυμαστές της Taylor Swift είναι έτοιμοι να αφιερώσουν όλες τις δυνάμεις τους στη στήριξη της Kamala Harris στις φετινές προεδρικές εκλογές των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι «Swifties for Kamala» — μία ομάδα από φανατικούς θαυμαστές της Taylor Swift που εργάζεται για να εκλεγεί η Kamala Harris — έχουν συγκεντρώσει γρήγορα μεγάλη υποστήριξη.

Η ομάδα ξεκίνησε την ίδια ημέρα που ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden αποσύρθηκε από την κούρσα των εκλογών, μετά από της απόφαση μίας 22χρονης θαυμάστριας από το Τέξας, της Emerald Medrano, ότι οι Swifties έπρεπε να δράσουν.

 

«Νιώθω ότι εμείς οι Swifties στις ΗΠΑ πρέπει να οργανωθούμε μαζικά και να βοηθήσουμε την προεκλογική εκστρατεία της Kamala Harris και να δείξουμε πόσο τρομερό θα ήταν το Project 2025 (του Donald Trump) για να κινητοποιήσουμε τους ανθρώπους να πάνε στις κάλπες τον Νοέμβριο,» έγραψε η Medrano σε ανάρτησή της στο X εκείνη την ημέρα.

«Αν δεν θέλουμε να τελειώσει η δημοκρατία, πρέπει πραγματικά να κινηθούμε και να πιέσουμε για τις ψήφους των Δημοκρατικών», συνέχισε.

Μόλις μιάμιση εβδομάδα αργότερα, η ομάδα «Swifties for Kamala» έχει έναν διακομιστή στο Discord με πάνω από 300 μέλη και δεκάδες χιλιάδες ακόλουθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης — και έχουν ήδη μιλήσει με την ομάδα της Kamala Harris.

«Το γεγονός ότι έχουμε αυτή την υποστήριξη από την ομάδα της Harris είναι πραγματικά συναρπαστικό και διασκεδαστικό,» είπε η Emerald Medrano.

 

«Νιώθω πραγματικά τιμή που μας αναγνωρίζουν ως Swifties και θεωρούν αυτό που κάνουμε ως καλό», συνέχισε.

Η Irene Kim, συνιδρύτρια της ομάδας και ανώτερη διευθύντρια επικοινωνίας, έκανε έναν παραλληλισμό του κινήματος «Swifties for Kamala» με τη θριαμβευτική περιοδείας «The Eras Tour» της Taylor Swift.

«Με τον ίδιο τρόπο που οργανωνόμαστε γύρω από μία προπώληση συναυλίας, οργανωνόμαστε για να δείξουμε πώς μπορείς να κάνεις τηλεφωνική εκστρατεία, να στείλεις μηνύματα ή πώς μπορείς να ψηφίσεις ή να βοηθήσεις άλλους να βεβαιωθούν ότι μπορούν να ψηφίσουν», εξήγησε.

«Αν υπάρχει κάτι που οι Swifties θα κάνουν, είναι να κάνουν κάτι μεγάλο και διασκεδαστικό», υπογράμμισε.

Η Emerald Medrano πρόσθεσε, «Το πρότυπο των Swifties είναι ότι θα κάνουμε πάντα το κάτι παραπάνω, αλλά με όλη τη λάμψη — αυτή τη διασκεδαστική ενέργεια, την οικογενειακή ενέργεια, την ενέργεια αγάπης».

 

Δεδομένου ότι η περιοδεία «The Eras Tour» της Taylor Swift θα κάνει στάσεις πριν από την ημέρα των προεδρικών εκλογών σε τρεις πολιτείες των ΗΠΑ – τη Φλόριντα, τη Λουιζιάνα και την Ιντιάνα — που ψήφισαν τον Donald Trump το 2020, η ομάδα συγχρονίζει τις προεκλογικές εκδηλώσεις της με τις ημερομηνίες της περιοδείας.

Η Taylor Swift δεν έχει ακόμη υποστηρίξει κάποιον υποψήφιο στις αμερικανικές εκλογές του 2024 και οι «Swifties for Kamala» δεν έχουν επικοινωνήσει με την ομάδα της.

«Θα ήταν φυσικά υπέροχο αν η Taylor μας υποστήριζε γιατί έχουμε δει τι δύναμη έχει για να κινητοποιήσει,» δήλωσε η 25χρονη Carly Long, συνιδρύτρια της ομάδας, στο ABC News.

«Αλλά νομίζω ότι αυτό δεν είναι κάτι που περιμένουμε. Έχουμε μεγάλη αυτονομία ως Swifties μέσα στην κοινότητά μας να ενδυναμώσουμε τους εαυτούς μας για να αναλάβουμε δράση», συνέχισε.

Ενώ η Taylor Swift δεν έχει ακόμη υποστηρίξει υποψήφιο, το 2020 υποστήριξε δημόσια την υποψηφιότητα του Joe Biden και της Kamala Harris.

«Η αλλαγή που χρειαζόμαστε περισσότερο είναι να εκλέξουμε έναν πρόεδρο που αναγνωρίζει ότι οι άνθρωποι χρώματος αξίζουν να αισθάνονται ασφαλείς και να εκπροσωπούνται, ότι οι γυναίκες αξίζουν το δικαίωμα να επιλέξουν τι συμβαίνει στα σώματά τους, και ότι η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα αναγνωρίζεται και να συμπεριλαμβάνεται», είπε τότε στο V Magazine.

«Υπό την ηγεσία τους, πιστεύω ότι η Αμερική έχει μία ευκαιρία να ξεκινήσει τη διαδικασία επούλωσης που τόσο απεγνωσμένα χρειάζεται», ανέφερε.

 

πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News