Παρασκευή 20 Σεπτέμβριος 2024, 7:12
Ξένη Μουσική

Katy Perry: Απαντά στην κριτική για το music video του «Woman’s World»

Η Katy Perry εξηγεί ότι το music video για το νέο τραγούδι της είναι «σατιρικό».

Η Katy Perry απαντά στην κριτική για το music video για το νέο τραγούδι της «Woman’s World».

Το «Woman’s World» κυκλοφόρησε την Παρασκευή 12 Ιουλίου και άμεσα δέχτηκε σφοδρές επικρίσεις, κυρίως για το μουσικό βίντεο του, το οποίο κατηγορήθηκε ότι ικανοποιεί τα ανδρικά βλέμματα σε αντίθεση με το ενδυναμωτικό – αν και ξεπερασμένο – μήνυμά του – παρά για το ίδιο το τραγούδι, στη δημιουργία του οποίου συμμετείχε ο περιβόητος Dr. Luke.

Έχοντας προβλέψει την αρνητική αντίδραση ακόμα και κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του music video, η Katy Perry μοιράστηκε ένα παρασκηνιακό βίντεο από τα γυρίσματα του «Woman’s World» όπου εξηγεί τη λογική της πίσω από τις πιο αμφιλεγόμενες στιγμές.

 

Όπως σημείωσε, σκοπός της ήταν να είναι σαρκαστική και υπονοεί ότι η πρόθεσή της μπορεί να γίνει πιο σαφής τις επόμενες εβδομάδες γιατί «μετά από αυτό πηγαίνουμε σε έναν εντελώς διαφορετικό κόσμο».

Το βίντεο ξεκινά με την 39χρονη τραγουδίστρια να κάνει κωμικές γκριμάτσες και να κλισέ παραινέσεις: «Μπορείς να το κάνεις! Πάμε κορίτσι! Γεννήθηκες για να λάμπεις!»

Στη συνέχεια, δείχνει το σκηνικό και τις χορεύτριες γύρω της και λέει: «Απλά διασκεδάζουμε λίγο, είμαστε σαρκαστικοί, είναι φαρσοκωμωδία και πολύ απροκάλυπτο», αναφερόμενη στο πρώτο μισό του βίντεο, το οποίο περιλαμβάνει άφθονα πλάνα του σώματός, καθώς και σκηνές να περιχύνεται προκλητικά και να προσποιείται ότι ουρεί σε ουρητήρια.

«Και με αυτό το σκηνικό, είναι σαν να λέμε: “Ω, δεν μας ενδιαφέρει το αντρικό βλέμμα, αλλά στην πραγματικότητα μας ενδιαφέρει πολύ”, και το παρακάνουμε και είμαστε πολύ απροκάλυπτες γιατί πρόκειται να συντριβώ», περιγράφει.

 

«Αυτό είναι σαν μία επανεκκίνηση, μία επανεκκίνηση για εμένα, και μία επανεκκίνηση για την ιδέα μου για τη γυναικεία θεότητα και είναι ένας εντελώς διαφορετικός κόσμος στον οποίο πηγαίνουμε μετά από αυτό», προσθέτει.

Η «επανεκκίνηση» στην οποία αναφέρεται η Katy Perry είναι η στιγμή στο βίντεο του «Woman’s World» όταν η σκηνή του εργοταξίου ολοκληρώνεται με την τραγουδίστρια να «συνθλίβεται» από ένα αμόνι, μετά την οποία το βίντεο αποκτά έναν τόνο που συνάδει περισσότερο με την ιδέα της για τη «γυναικεία θεότητα».

Το music video σκηνοθέτησε η φωτογράφος και σκηνοθέτρια Charlotte Rutherford, γνωστή και ως «Charlie Chops», της οποία το έργο έχει μία μακρά ιστορία φεμινισμού και προκλητικών εικόνων.

Η Charlotte Rutherford έχει σκηνοθετήσει στο παρελθόν μουσικά βίντεο για τις Camila Cabello, PinkPantheress, Don Toliver και άλλους.

«Θέλαμε να ξεκινήσουμε αυτό το βίντεο κάνοντάς το να μοιάζει με ένα υπερβολικά λαμπερό βίντεο μίας pop star και αυτό είναι», πρόσθεσε η Katy Perry, σημειώνοντας στη λεζάντα με κεφαλαία γράμματα: «Μπορείς να κάνεις τα πάντα! Ακόμα και σάτιρα!»

 

Το «Woman’s World» είναι το πρώτο single από το νέο άλμπουμ της Katy Perry με τίτλο «143», την πρώτη δισκογραφική δουλειά της μετά «Smile» του 2020.

Πώς ακριβώς θα είναι αυτή η «επανεκκίνηση» και ο «διαφορετικός κόσμος» θα φανεί όταν κυκλοφορήσει το «143» στις 20 Σεπτεμβρίου.

 

πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News