Παρασκευή 20 Σεπτέμβριος 2024, 7:13
Τεχνολογία

Μπλόκο στο Youtube από τη Ρωσία

Μέσα ενημέρωσης του Κρεμλίνου αναφέρουν ότι οι ρωσικές αρχές ετοιμάζονται να μπλοκάρουν το YouTube τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Η έκδοση του Κρεμλίνου Gazeta.Ru, επικαλούμενη πηγή προσκείμενη στην προεδρική διοίκηση, γράφει ότι η δημοφιλής υπηρεσία βίντεο σχεδιάζεται να αποκλειστεί οριστικά. Η πληροφορία αυτή επιβεβαιώθηκε και στους δημοσιογράφους από πηγή εταιρείας που συλλέγει πληροφορίες για τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Πεσκόφ, εν τω μεταξύ, δήλωσε ότι η Ρωσία δεν σκοπεύει να περιορίσει την πρόσβαση στην πλατφόρμα. Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για προβλήματα εξοπλισμού.

Το YouTube θα επιβραδυνθεί στη Ρωσία λόγω «τεχνικών προβλημάτων» με τον εξοπλισμό της Google στη χώρα, ανακοίνωσε από την πλευρά του ο κρατικός γίγαντας τηλεπικοινωνιών Rostelecom.

Η Rostelecom ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι η «αύξηση της κυκλοφορίας» είχε οδηγήσει σε «σοβαρή υπερφόρτωση» εξοπλισμού που χρησιμοποιείται για την επιτάχυνση της φόρτωσης των βίντεο του YouTube και άλλων υπηρεσιών της Google.

«Αυτό μπορεί να επηρεάσει την ταχύτητα λήψης και την ποιότητα αναπαραγωγής βίντεο YouTube για χρήστες όλων των ρωσικών παρόχων», δήλωσε η Rostelecom.

Όπως μετέδωσαν οι Moscow Times:

«Η Google αποσύνδεσε την υπηρεσία Google Global Cache (GGC), η οποία επιτρέπει στους τοπικούς παρόχους να προσφέρουν το περιεχόμενο του αμερικανικού γίγαντα με χαμηλότερους χρόνους αναμονής, από ρωσικούς διακομιστές ήδη από την άνοιξη του 2022, ανέφεραν τότε αναφορές.

Η ρωσική κυβέρνηση επιβραδύνει εσκεμμένα το YouTube από την Πέμπτη και «επιχειρεί να μεταθέσει την ευθύνη» για το ζήτημα στην Google, ανέφερε το ανεξάρτητο ειδησεογραφικό πρακτορείο Meduza, επικαλούμενο μια ανώνυμη πηγή της ρωσικής βιομηχανίας τηλεπικοινωνιών.

Η Ρωσία σχεδιάζει να συνεχίσει να «υποβιβάζει» τις λειτουργίες του YouTube στη χώρα και θα αρχίσει να το μπλοκάρει τον Σεπτέμβριο, ανέφερε το φιλα προσκείμενο στο Κρεμλίνο ειδησεογραφικό πρακτορείο gazeta.ru, επικαλούμενο μια ανώνυμη πηγή από το Κρεμλίνο και προσθέτοντας ότι μια δεύτερη ανώνυμη πηγή αναφέρθηκε σε σχέδια αποκλεισμού του YouTube. πτώση.

Το Κρεμλίνο αρνήθηκε ότι η Ρωσία είχε αρχίσει να περιορίζει την πρόσβαση στο YouTube, λέγοντας ότι «το πρόβλημα είναι με εξοπλισμό που δεν έχει ενημερωθεί για περισσότερα από δύο χρόνια».

«Είναι το YouTube που πήρε αυτή τη θέση όσον αφορά την αγορά μας, δεν ήμασταν εμείς οι εμπνευστές», είπε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. «Η αποχώρηση από αυτή την αγορά έχει τις δικές της τεχνολογικές συνέπειες».

Το YouTube ανέστειλε τη δημιουργία εσόδων και ανέστειλε όλες τις υπηρεσίες που βασίζονται σε πληρωμές στη Ρωσία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο ιστότοπος φιλοξενίας βίντεο ήταν ωστόσο μια ζωτικής σημασίας πλατφόρμα για ανεξάρτητους δημοσιογράφους και μέλη της αντιπολίτευσης, καθώς η χώρα έχει αποκλείσει το Facebook, το Instagram και σχεδόν όλους τους εναπομείναντες ανεξάρτητους ιστότοπους μέσων ενημέρωσης.

Από την εισβολή στην Ουκρανία στις αρχές του 2022, η Ρωσία κατηγόρησε το YouTube και την ιδιοκτήτριά του Google για διάδοση «τρομοκρατικού» αντιπολεμικού περιεχομένου, τροφοδοτώντας τις εικασίες ότι θα μπορούσε να αντιμετωπίσει πλήρη απαγόρευση».



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News