Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024, 11:34
Ευ Ζην

5 ιδέες για μονοήμερη εκδρομή κοντά στην Αθήνα

Μία απόδραση από την Αθήνα δεν χρειάζεται απαραιτήτως να είναι μεγάλη για να έχει νόημα. Ακόμη και οι μικρές ανάσες προσφέρουν μία διαφυγή από την καθημερινότητά μας, και μπορούν να μας αλλάξουν την ψυχολογία αλλά και τη διάθεση.

Αν λαχταράτε να βρεθείτε έστω και για λίγο μακριά από την πρωτεύουσα, ορηγανώνοντας μία μονοήμερη εκδρομή, τότε έχετε πολλές επιλογές για να… γεμίσετε μπαταρίες.

Ναύπλιο

Το Ναύπλιο είναι ένα όμορφο παραθαλάσσιο θέρετρο περίπου 2 ώρες οδικώς από την Αθήνα. Η παλιά πόλη με τα σοκάκια της, το κάστρο και η παραλία Αρβανιτιά μέσα στην πόλη, είναι μόνο μερικά μόνο από τα αξιοθέατα που μπορεί κανείς να επισκεφτεί εδώ.

Το Ναύπλιο έχει μια μακρά ιστορία, αφού ήταν η πρώτη πρωτεύουσα του νεοελληνικού κράτους. Η παλιά πόλη είναι γεμάτη χαρακτηριστικά σοκάκια και πέτρινα σπίτια που αντανακλούν την ιστορία της περιοχής.

Η πόλη έχει επίσης μια όμορφη παραλία, την Πλάκα, που προσελκύει πολλούς επισκέπτες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφτούν τα αξιοθέατα της πόλης, όπως το κάστρο του Παλαμηδίου και το μουσείο της πόλης.

Σούνιο

Ο αρχαίος ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο βρίσκεται περίπου 1,5 ώρα οδικώς από την Αθήνα και προσφέρει μια μαγευτική θέα στη θάλασσα και το ηλιοβασίλεμα.

Το Σούνιο είναι μια παραθαλάσσια τοποθεσία στη νότια Αττική, περίπου 70 χλμ. από την Αθήνα. Η περιοχή είναι διάσημη για τον αρχαιολογικό χώρο του ναού του Ποσειδώνα, ο οποίος χτίστηκε στον 5ο αιώνα π.Χ. Η περιοχή έχει επίσης παραλίες με καθαρά νερά, ενώ υπάρχουν και πολλά εστιατόρια και καφέ στην περιοχή για να απολαύσετε καλό φαγητό.

Μετέωρα

Τα Μετέωρα βρίσκονται περίπου 4 ώρες οδικώς από την Αθήνα και αποτελούν ένα από τα πιο εντυπωσιακά σημεία της Ελλάδας. Οι πέτρινοι βράχοι με τα μοναστήρια πάνω τους προσφέρουν μία μοναδική θέα που αξίζει να επισκεφτεί κάποιος.

Τα Μετέωρα αποτελούν μια μοναδική τοποθεσία στη βόρεια Ελλάδα, που προσελκύει εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Αποτελούνται από ένα σύνολο απότομων βράχων που από τη βάση τους φτάνουν ως τα 400 μέτρα ύψος και στο κορυφαίο σημείο βρίσκονται τα μοναστήρια των Μετεώρων.

Τα μοναστήρια αυτά χτίστηκαν από τους μοναχούς τον 14ο αιώνα, και σήμερα αποτελούν σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο. Οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν στα μονοπάτια και να επισκεφτούν τα μοναστήρια και τους ναούς που βρίσκονται στην περιοχή.

Λίμνη Βουλιαγμένης (Κορινθία)

Η Κορινθία βρίσκεται περίπου 1 ώρα οδικώς από την Αθήνα. Η ευρύτερη περιοχή προσφέρει μια σειρά από τουριστικές δραστηριότητες, όπως η επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου, η επίσκεψη στη λίμνη της Βουλιαγμένης, καθώς και η επίσκεψη στις παραλίες του Λουτρακίου και της Κινέττας.

Η λίμνη Βουλιαγμένης είναι μια όαση ηρεμίας και φυσικής ομορφιάς. Βρίσκεται κοντά στη θάλασσα, σε απόσταση περίπου 12 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της πόλης της Κορίνθου. Η λίμνη περιβάλλεται από πυκνή βλάστηση και είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της περιοχής για περιπάτους. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να απολαύσουν το φαγητό τους στις παραδοσιακές ταβέρνες της περιοχής. Η λίμνη Βουλιαγμένης είναι ένας ιδανικός προορισμός για όσους αναζητούν ηρεμία και χαλάρωση σε έναν φυσικό παράδεισο.

Δελφοί

Ο αρχαιολογικός χώρος των Δελφών βρίσκεται περίπου 2,5 ώρες οδικώς από την Αθήνα και είναι ένα από τα πιο σημαντικά αρχαιολογικά αξιοθέατα της Ελλάδας. Εκτός από τον αρχαίο ναό του Απόλλωνα και το θέατρο των Δελφών, ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τη μοναδική θέα του φαραγγιού.

Οι Δελφοί είναι μια αρχαιολογική τοποθεσία στην κεντρική Ελλάδα, περίπου 180 χλμ. από την Αθήνα. Ήταν ένα από τα σημαντικότερα αρχαία αστικά κέντρα της Ελλάδας και στον αρχαίο κόσμο ήταν γνωστοί ως το κέντρο του κόσμου. Στην περιοχή μπορείτε να επισκεφτείτε το αρχαιολογικό μουσείο, το θέατρο των Δελφών, το στάδιο και τον αρχαίο ναό του Απόλλωνα. Επιπλέον, η περιοχή προσφέρει εκπληκτική θέα στη φύση και τη γύρω περιοχή.

πηγή: www.newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News