Τρίτη 23 Απρίλιος 2024, 15:30
Τεχνολογία

4 πράγματα που δε γνώριζες για το Instagram

Με περίπου 2 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες σε μηνιαία βάση, το Instagram είναι ένα από τα πλέον δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πολύ υψηλή, μάλιστα, απήχηση σε διάφορες ηλικιακές ομάδες.

Ακόμα, όμως, υπάρχουν κάποια πράγματα που κατά πάσα πιθανότητα δε γνωρίζεις για την αγαπημένη εφαρμογή!

Το Instagram είναι πιο παλιό από όσο νομίζεις

Το πρώτο μεγάλο κύμα νέων χρηστών στο Instagram ήρθε στην εκπνοή του 2011, όταν η Apple το έχρισε εφαρμογή της χρονιάς. Στην πραγματικότητα, το Instagram είχε ήδη συμπληρώσει 14 μήνες λειτουργίας και 14 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, οι οποίοι, μάλιστα, ήταν αποκλειστικά κάτοχοι iPhone. Η αναγνώριση από την Apple, σε συνδυασμό με την επέκταση της εφαρμογής σε συσκευές Android, εκτόξευσαν την απήχηση του Instagram.

Η πρώτη φωτογραφία στο Instagram

To Instagram δημιουργήθηκε από τους αποφοίτους του Πανεπιστημίου του Stanford, Mike Krieger και Kevin Systrom, οι οποίοι γνωρίστηκαν ως εργαζόμενοι στην κατασκευή της εφαρμογής Burbn. Η παρθενική φωτογραφία που ανέβηκε ποτέ στην εφαρμογή συνήθως χρεώνεται στον τελευταίο.

Πρόκειται για μία φωτογραφία της 16ης Ιουλίου του 2010, που απεικονίζει ένα γκόλντεν ριτρίβερ. Στην πραγματικότητα, όμως, η πρώτη φωτογραφία του Instagram ανέβηκε από τον Krieger την ίδια ημέρα και δείχνει τη θέα από τον πρώτο χώρο που στέγασε τα γραφεία της εταιρείας. Δείτε τις δύο φωτογραφίες παρακάτω.

Κι όμως, το πρώτο όνομα του Instagram ήταν διαφορετικό

Γνωρίσαμε το Instagram με την τωρινή του ονομασία και, επομένως, οι περισσότεροι δε γνωρίζουν πως δεν ήταν αυτό το πρώτο όνομα της εφαρμογής. Στην πραγματικότητα, οι δημιουργοί του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης “βάφτισαν” την εφαρμογή ‘Codename’, που υποδηλώνει κωδική ονομασία – ενδεχομένως, δηλαδή, να επρόκειτο για προσωρινό όνομα. Η εφαρμογή, πάντως, λανσαρίστηκε ως Instagram, μία μίξη των λέξεων ‘insta camera’ και ‘telegram’, δηλαδή ‘στιγμιαία φωτογραφική μηχανή’ και ‘τηλεγράφημα’.

Οι αρχικές δυνατότητες του Instagram ήταν πολύ περιορισμένες

Αν και οι περισσότεροι χρήστες του Instagram εκμεταλλεύονται στο έπακρο τις δυνατότητες των stories και της ανταλλαγής μηνυμάτων, αρκετοί παλαιότεροι χρήστες θα θυμούνται πως οι εν λόγω δυνατότητες δεν υπήρχαν ανέκαθεν – όπως, άλλωστε, και πολλές ακόμα λειτουργίες της εφαρμογής. Οι πρώτοι χρήστες της εφαρμογής, μάλιστα, όχι απλά δεν μπορούσαν να ανεβάσουν βίντεο, αλλά και οι φωτογραφίες που ανέβαζαν έπρεπε να είναι αποκλειστικά και μόνο σε τετράγωνο σχήμα.

Πηγές: about.instagram.com, www.thefactsite.com, indianexpress.com


www.newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News